Drømmedag for Fonte

<p>José Fonte har hatt en lang og kronglete vei mot landslaget, men onsdag spiller han EM-semifinale for Portugal. Foto: Yves Herman ( Reuters / NTB scanpix)</p>
José Fonte har hatt en lang og kronglete vei mot landslaget, men onsdag spiller han EM-semifinale for Portugal. Foto: Yves Herman ( Reuters / NTB scanpix)

José Fonte drømte alltid om å bli landslagsspiller for Portugal, men han måtte gå en lang og kronglete vei før drømmen ble sann. Onsdag spiller 32-åringen EM-semifinale mot Wales.

Tidlig i karrieren var han i Sporting Lisboa samtidig med nesten jevngamle Cristiano Ronaldo, men de gikk to helt ulike veier til årets EM-lag.

– Alle kjenner hans historie. Han steg som en rakett, jeg måtte slite mye. Jeg har vært i mange klubber, ofte på leieopphold, men jeg har hele tiden prøvd å utvikle meg og bli en bedre spiller, sa Fonte da landslagssjef Fernando Santos tok ham med til pressekonferanse tirsdag.

Les også: Portugal-sjef: – Vi var best

For fem år siden spilte han på nivå tre i engelsk fotball, men han hjalp Southampton til opprykk, og det ble opprykk igjen sesongen etter. Dermed var han i Premier League.

– Å komme til Southampton var det beste som kunne skjedd meg. Jeg vokste som spiller og person, og klubben hadde stor suksess. Vi rykket opp til Premier League, og dermed fikk jeg sjansen til å oppfylle min drøm og representere landet mitt. Jeg er stolt av det, sa han.

Fonte debuterte på landslaget som 30-åring. I EM måtte han se gruppespillet fra sidelinjen, men han kom inn for småskadde Ricardo Carvalho i første cupkamp og tok godt vare på sjansen. Ingen er i tvil om at han spiller sin tredje strake kamp onsdag, uavhengig av om forsvarssjef Pepe blir klar eller ikke.

Les også: Quaresma skjøt Portugal til semifinale

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus