Kirkevold rørt av kronerulling

HELT: Sarpsborg 08 - Brann. Sarpsborgs Pål Alexander Kirkevold jubler etter 1 - 0 under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Brann på Sarpsborg stadion søndag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Pål Alexander Kirkevold ble matchvinner da Sarpsborg 08 slo Brann 1-0. Etter kampen takket 25-åringen supporterne for jobben de har lagt ned for at han skal bli værende.

Sarpsborg 08-fansen startet nemlig en pengeinnsamling for at klubben skulle kunne forlenge lånet av Kirkevold. I juni ble det bekreftet at spissen blir værende ut sesongen.

– Responsen har vært overveldende. Jeg fikk beskjed over telefon at det var startet en pengeinnsamling. Veldig rørende, sa Kirkevold til TV 2 etter 1-0-seieren mot Brann.

Sarpsborg 08s supportere og frivillige samlet inn over 250.000 kroner for å beholde Kirkevold. Allerede i første kamp etter eliteseriepausen mot Brann begynte 25-åringen tilbakebetalingen.

Spissen scoret det avgjørende målet etter en times spill da han bredsidet ballen i mål etter et innlegg.

– Det var deilig å svare med det målet der. To mål så langt var litt for lite for min del som spiss. Jeg skal gjerne ha litt høyere scoringssnitt, sier Kirkevold, som nyter tilværelsen i Østfold etter to strake nedrykk med Sandefjord og Hobro.

– Det har vært en utrolig deilig opptur. Jeg vant ikke så mange kamper med Sandefjord og Hobro, men her tar vi seier på seier og klatrer på tabellen.

Fortjent seier

Det var imidlertid Brann som startet best og hadde den første sjansen i kampen. Et innlegg på bakerste stolpe fant veien til Deyver Vega, men angriperen fra Costa Rica avsluttet via en Sarpsborg-forsvarer og utenfor.

Deretter handlet det meste om hjemmelaget. Kirkevold hadde to forsøk med føttene før pause, mens Patrick Mortensen bommet med to hodestøt. Dermed gikk lagene til pause uten scoring.

Sarpsborg 08 opprettholdt presset innledningsvis i annen omgang, men danske Mortensen misbrukte nok en mulighet da han fikk god tid i luftrommet et par minutter etter hvilen.

Etter 60 minutter fant hjemmelaget endelig veien til nettmaskene. Kristoffer Tokstad sendte en markkryper fra høyre foran mål. Der ventet Kirkevold, som snek seg foran Branns Amin Nouri og bredsidet ballen i mål fra fem meter.

Nilsen: – For lite sjanser

Brann jaktet ett poeng på desperat vis i sluttminuttene, men akkurat som Sarpsborgs fire forrige hjemmemotstandere måtte bortelaget reise hjem uten scoring.

– Det er en jevn kamp. Men de er bedre enn oss på siste tredel og skaper flere sjanser, så slik sett kan vi si at det er fortjent. Vi spiller en god bortekamp, men det blir for lite sjanser, og da er det vanskelig å score mål, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen.

Sarpsborg-laget er fortsatt en middelhavsfarer i eliteserien, men har vist seg vanskelig å slå på hjemmebane. Haugesund er det eneste laget som har slått Sarpsborg 08 i Østfold. Det skjedde i den første serierunden.

Sarpsborg 08 ligger på 8.-plass i eliteserien med 22 poeng og tar dermed innpå blant andre Brann som faller ned til 7.-plass.