Stjernene stjeler overskriftene

Ronaldo føler seg på høyde med situasjonen
Ronaldo føler seg på høyde med situasjonen Foto: Stephane Mahe / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verken Cristiano Ronaldo eller Robert Lewandowski har spilt opp mot sitt beste i fotball-EM, men likevel er det de to det snakkes om foran torsdagens kvartfinale mellom Portugal og Polen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angripere med sting og målteft tiltrekker seg alltid oppmerksomhet.

– Portugal er et veldig godt lag. Selv om noen sier at Ronaldo ikke er på sitt beste, så hadde jeg svært gjerne sett ham på mitt eget lag, sier Polens reservekeeper Wojciech Szczesny.

Polen er sin første kvartfinale i et fotball-EM noensinne. Portugal var tapende finalist da Hellas ble europamester for 12 år siden.

Uansett blir ikke Ronaldo Szczesnys problem. Han er fortsatt under opptrening etter en hofteskade som han pådro seg i åpningskampen mot Nord-Irland.

– Jeg er ikke 100 prosent klar. Jeg er tilbake i trening igjen, men trenger mer tid før formen er intakt. Jeg kan ikke bidra som Lukasz (Fabianski) kan, og derfor er det selvsagt at jeg ikke spiller mot Portugal, sa Szczesny.

Les også: Aviser: Pinlig og ydmykende tap for England

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Press

Polen knep kvartfinaleplassen etter å ha slått Sveits på straffespark i åttedelsfinalen. Jakub Blaszczykowski scoret sitt andre i turneringen. Robert Lewandowski scoret i straffesparkkonkurransen, men har ikke scoret i kampene hittil.

Den normalt målkåte Bayern München-spilleren har ikke virket helt på topp i turneringen. I tillegg ble han taklet stygt i 2. omgang mot sveitserne.

– Vi er overhodet ikke bekymret for Robert. Han følte litt smerter etter kampen, men det er helt sikkert at han spiller mot Portugal, sier assistenttrener Hubert Malowiejski.

Les også: Island-trener: – Vi kan spille enda bedre

Potensial

Portugal har uansett ikke tenkt å ta lett på Lewandowski. De vet hva som bor i ham når han er på hogget.

– De har mange veldig gode spillere, og Lewandowski er én av dem. Jeg vil ikke røpe noen planer, men vi vet hvordan vi skal ta hånd om Polens styrker, sier Portugal-forsvarer Jose Fonte.

Ronaldo scoret sine to mål i turneringen i 3-3-kampen mot Ungarn. Igjen er det han alles øyne er rett mot.

– Vi har alltid sjansen til å vinne med spillere som Ronaldo, Nani, Quaresma og Joao Mario på laget. De får ting til å skje, sier Fonte.