Uavgjort i den tysk-polske naboduellen

Thomas Müller scoret ni mål i EM-kvaliken for Tyskland, men har foreløpig ikke funnet nettmaskene under selve mesterskapet i Frankrike. Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/NTB scanpix Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

EM-kvalifiseringens to storscorere, Robert Lewandowski og Thomas Müller, har fortsatt til gode å finne nettmaskene i Frankrike etter at Tyskland og Polen spilte 0-0.

Angriperen som fikk de største sjansene i Saint-Denis torsdag kveld var derimot Arkadiusz Milik, Ajax-talentet som ble matchvinner da Polen slo Nord-Irland 1-0 i åpningskampen.

Selv om forsvarsgeneral Mats Hummels var tilbake i den tyske rekka var det nemlig Polen som hadde de største sjansene.

22 år gamle Milik hadde to enorme muligheter innenfor Tysklands 16-meter etter hvilen, men misbrukte begge på verst tenkelige måte ved å bomme på ballen.

Poengdelingen betyr at Tyskland topper gruppe C foran Polen på målforskjell.

Sjansefattig førsteomgang

Nerven lå i lufta på Stade de France, men sjansene kom ikke før i annen omgang. De to nabolagene åpnet forsiktig, og selv om Tyskland styrte banespillet, var det noe forknytt over tyskernes karakteristiske press.

Thomas Müller skapte det eneste som kunne minne om en sjanse de første 45 minuttene da han vant en duell mot Dortmund-rival Lukasz Piszczek på venstrekanten. Bayern-profilen trillet ballen til Toni Kroos, som i full gallop skled ballen utenfor nærmeste stolpe fra ti meter.

To sjanser på ett minutt

Etter hvilen ble det straks fyr i teltet i Saint-Denis. 20 sekunder ut i omgangen burde Arkadiusz Milik scoret sitt andre mål i EM, men polakken lukket øynene og bommet på innlegget fra Kamil Grosicki foran et gapende Tyskland-mål.

Ett minutt senere var det Tysklands tur, men heller ikke Mario Götze beholdt roen foran mål. Spissen fikk tid og rom, men skuddet fra skrå vinkel gikk rett på Lukasz Fabianski som voktet Polen-buret i Wojciech Szczesnys skadefravær.

Polen skapte flere sjanser utover omgangen, uten å få uttelling. Da timen var spilt hindret Jérôme Boateng klubbkamerat Robert Lewandowski med en avgjørende blokkering, før Milik nok en gang bommet på ballen i den tyske målgården. Denne gangen med beina fra ti meter.

Igjen ble en polsk målsjanse avløst av en tysk. Mesut Özil traff i motsetning til Milik både ball og mål, men Fabianski fikk slått skuddet fra 15 meter over tverrliggeren.

Begge lagene våget å gå for full pott i sluttminuttene, men ingen lyktes med å skape de store sjansene.