Griezmann frelste EM-vertene

Antoine Griezmann nikker inn Frankrikes ledermål mot Albania i siste minutt. Foto: Jan-Paul Pelissier, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Først i 90. minutt greide Frankrike å få til en avslutning mellom stengene mot Albania. Antoine Griezmann og Dimitri Payet sendte VM-verten til åttedelsfinale med hvert sitt mål.

Utrolig nok maktet ingen av lagene i kampen på Stade Vélodrome å få til en avslutning mellom stengene før klokka hadde passert 89 minutter, og ingen av keeperne hadde trengt å gjøre en ordentlig redning for å holde nullen.

Innbytter Griezmann gjorde noe med det. Adil Rami plukket opp en albansk klarering ute til høyre og la inn. Foran mål gikk Atletico Madrid-spissen uhindret opp mellom to motspillere og styrte ballen i hjørnet.

Fem minutter på overtid viste Payet seg fram igjen. Matchvinneren fra åpningskampen fastsatte resultatet til 2-0.

Frankrike hadde 22 avslutningsforsøk i kampen, Albania 8, men lenge gikk de over eller utenfor, eller de ble blokkert. Lagene hadde også en stolpetreff hver inntil Griezmann sendte vertslandet til himmels.

Samtidig knuste han albanernes hjerter etter en helhjertet innsats som så ut til å belønnes med et uventet poeng og fortsatt gode sjanser til avansement.

Antoine Griezmann jubler etter å ha scoret Frankrikes ledermål mot Albania i det 90. minutt, med kampens første avslutning mellom stengene. Foto: Eddie Keogh, Reuters / NTB scanpix Foto: Eddie Keogh / Reuters