Høgmo om nesten-sjokket i Belgia

Norge slapp inn tidlig, hentet seg inn og holdt på å sjokkere verdenstoer Beliga, men det ble tap.

– Vi ble nok litt trøtte. Det var den tredje kampen på en uke med et veldig ungt lag. Første omgang er jeg veldig fornøyd med. Det sto 1-1, og jeg regnet 4-1 i sjanser til oss. To av dem var veldig store, sa han etter søndagens 2-3-tap i Brussel.

– I annen omgang var vi gode de første 20 minuttene. Vi var gode på kontringer og holdt på ballen, men så ble vi trøtte. Vi spilte mot et veldig godt hjemmelag med mange gode spillere, men vi skulle gjerne ha greid å unngå de to baklengsmålene og vunnet 2-1, som ikke ville vært ufortjent slik det så ut en stund.

Han var svært fornøyd med de to norske målene.

– Det var høy klasse på målene. Joshua King viste kvalitet med sin scoring etter en god opprulling. Han er i strålende utvikling, og måten han terroriserte Belgias stoppere i dag var veldig bra, sa han.

– Veton Berishas mål luktet vi litt. I første var Veton bare en dårlig touch unna å gjøre 2-1, og venstrefotsskuddene hans har vi sett i kampene for Greuther Fürth. Han har et veldig tungt skudd.

Feil

Baklengsmålene som avgjorde kampen i Belgias favør inneholdt norske personlige feil, men var også et resultat av at det kollektive begynte å sprekke opp.

– Det er derfor det er så viktig å spille slike kamper, for å lære. Vi ble litt slitne, og det ble noe avstand mellom midtbanefemmeren og backfireren. Belgierne kom seg inn der. På 2-2 var Vegard (Forren) litt sen til å ta ut motspiller ved første stolpe og ble lurt av Hazard. På corneren som ga 3-2 skulle Josh (King) stå ved første stolpe, men gikk for langt inn. Det er godt at vi ble minnet på at vi må holde konsentrasjonen hele veien, sa Høgmo.

Han ville ikke ta kritikk for at han byttet to mann mens Belgia sto klar til å ta hjørnesparket som førte til vinnermålet.

– Det ble ikke noe kaos på grunn av det. Oppgavene var klare, og det skulle være veldig kurant, sa han.

Mye var bra

Alt i alt er Høgmo fornøyd med mye, både i søndagens kamp og i de tre kampene Norge har spilt på åtte dager.

– I dag er jeg godt fornøyd med forsvarsspillet fram til 70 minutter, og veldig godt fornøyd med måten vi skapte sjanser. Jeg er også fornøyd med at enkeltspillere sto opp i en heksegryte av en kamp, slo han fast.

– Etter samlingen sitter vi igjen med veldig mange gode svar. Mot Portugal hadde vi et svært ungt lag og mange debutanter, men vi var tidvis gode og viste stor spillstyrke. Mot Island gjorde vi en meget godt gjennomført kamp, og i dag var det tidvis veldig mye bra å ta med seg når vi ser på motstanderen vi møtte. Det var det vi håpet på, å få teste oss mot best mulig motstand og få svar på hvor vi står individuelt og kollektivt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus