Cupseier for et presset Vålerenga

Deshorn Brown scoret da Vålerenga slo Vidar 3-1 i onsdagens cupkamp.
Deshorn Brown scoret da Vålerenga slo Vidar 3-1 i onsdagens cupkamp. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sene scoringer av Deshorn Brown og Simen Juklerød senket skuldrene for et presset Vålerenga, som vant 3-1 over Vidar og tok seg til kvartfinale i cupen. Det gjorde også de sju andre lagene som hadde hjemmekamp.

Seks minutter før slutt satte Deshorn Brown pannebrasken til og ga VIF-trener Kjetil Rekdal et lite pusterom etter mange svake kamper den siste tiden. Langt på overtiden satte Simen Juklerød inn 3-1-målet for klubben som har opplevd mye turbulens de siste dagene.

Vålerenga tok også ledelsen i kampen og hadde god kontroll før pause etter at den innleide Juventus-spilleren Vajebah Sakor gjorde 1-0 etter 20 minutters spill. Unggutten fikk sto nokså alene omtrent på 16-metersstreken, og han sendte ballen lavt og velrettet i mål med venstrebeinet.

Spenning

Vidars Sigve Kleppa Christensen skapte spenning og ny nerve da han utlignet til 1-1 bare 11 minutter ut i 2. omgang. 25-åringen vippet ballen over VIF-keeper Aslak Falch fra rundt 20 meter. Svake 1496 tilskuere så kampen i solskinnet på Ullevaal stadion.

Vidar, som er poenget bak Vålerengas 2.-lag i sin 2.-divisjonsavdeling, hadde sine muligheter til å utligne, men holdt ikke helt inn.

– Spillemessig og sjansemessig er det ikke tvil om at det beste laget vant. Det gjør noe med en gruppe å vinne fotballkamper, sa VIF-trener Kjetil Rekdal til TV 2.

– Nå må vi begynne å ta poeng i serien. Det blir en viktig kamp mot Aalesund til helgen, sa Rekdal.

Straffedrama

2-2 etter 90 minutter og 3-3 etter ekstraomganger gjorde at det måtte straffespark til for å skille Bodø/Glimt og Haugesund på Aspmyra. Først på den 16. straffen kom den avgjørende bommen, og synderen var Haugesunds Sverre Bjørkkjær. Dermed gikk de gule fra Bodø videre med 7-6. Glimts Trond Olsen og Haugesunds Sondre Tronstad bommet også på hver sin.

Også Tromsø slo ut en eliteserierival. Thomas Lehne Olsen sørget for Tromsøs avgjørende 3-2-scoring 12 minutter ut i 1. ekstraomgang mot Odd. Tromsø ledet 1-0 etter mål av Sofien Moussa, men to scoringer av Bentley snudde til Odds fordel før pause. Runar Espejord scoret Tromsøs 2-2-mål.

Et reservepreget Rosenborg imponerte ikke i 3-1-seieren over 2.-divisjonslaget Nest-Sotra. De tre første scoringene kom fra det 6. til det 9. minutt i 1. omgang. Fredrik Midtsjø scoret først for RBK, et selvmål av høyreback Erlend Dahl Reitan sørget for utligning, mens Matthías Vilhjálmsson ble matchvinner bare to minutter senere. På overtid scoret innbytter Pål André Helland i sin første Rosenborg-kamp siden 27. april.

Videre

Sarpsborg er også videre etter en enkel 3-0-seier over 2.-divisjonsklubben Stjørdals-Blink. Tor Øyvind Hovda gjorde 1-0 etter 12 minutter, mens Jonas Lindberg doblet 26 minutter ut i 2. omgang. Amani Mbedule satte inn 3-0 elleve minutter før full tid.

Marcus Pedersens hodescoring før pause var nok da Strømsgodset slo Stabæk 1-0 og avanserte til kvartfinalen. Lars-Christopher Vilsvik hadde pasningen som sørget for målet.

Scoring på overtid av Geir Ludvig Fevang sendte Sandefjord til kvartfinalen med 2-1 mot 1.-divisjonskollega Sandnes Ulf.

1.-divisjonsklubben Kongsvinger er også i kvartfinalen etter en knepen 1-0-seier over 2.-divisjonsklubben Brattvåg fra Sunnmøre. Kjenningen Adam Güven ble matchvinner etter 72 spilte minutter.