Meny

Før neste sesong forsvinner «Tippeligaen»

John Arne Riise og Aalesund spiller ikke i «Tippeligaen» neste sesong, selv om de unngår nedrykk. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball går inn for å fjerne navnet «Tippeligaen». Men Norsk Tipping kan fremdeles bli ligaens sponsor.

– Vi er i en prosess med nytt liganavn på fotballens øverste nivå fra 2017, sier administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball (NTF), toppklubbenes forening, til Bergens Tidende.

Det betyr at sponsornavnet «Tippeligaen» gjør sin siste opptreden når siste serierunde spilles 6. november i år.

Beslutningen skal fattes av forbundsstyret i Norges Fotballforbund (NFF).

Ifølge Bergens Tidende ønsker NTF og NFF seg en modell som ligner det man finner i England og Danmark.

Les også: Siem slutter i NFF, går til FIFA

I England er velkjente «Premier League»-navnet godt innarbeidet. De siste sesongene har den britiske banken Barclays vært ligaens sponsor, og det offisielle navnet har dermed vært «Barclays Premier League.

I Danmark er Superligaens offisielle navn nå «Alka Superliga».

– Det er altfor tidlig å si hva navnet blir. Men fotballen ønsker å eie liganavnet sitt og å ha med partnere. Dette er Norsk Tipping informert om, sier Øverland.

Avtalen med Norsk Tipping løper ut etter denne sesongen, og NTF-direktøren sier det er en prioritert oppgave å få selskapet med på laget også fra 2017.

Tippeligaen har vært den norske eliteseriens navn siden 1990.

Les også: Tøffe forhandlinger i vente for NFF

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus