Meny

Ødegaards opprykksspill kan gi Høgmo hodebry

Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Martin Ødegaard er blitt fysisk sterkere, men det er uklart om landslagssjefen får dra nytte av Spania-proffen i kampene mot Portugal, Island og Belgia. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Det er uklart om Martin Ødegaard (17) blir tilgjengelig for landslaget i de tre privatkampene i mai og juni. Spansk opprykksomspill kan skape kluss for landslagssjefen.

Alt tyder på at Real Madrid Castilla havner i omspill om opprykk til 2. divisjon.

– Sjansen er stor for det. Så får vi se når play off-oppsettet kommer når de kampene går. Det er noe vi ser på og får svar på relativt raskt. Jeg regner med å ha det i boks til det endelige uttaket kommer (onsdag), sier Høgmo til NTB.

Siste runde i Segunda B spilles søndag. Det ser ut til at Ødegaards Castilla blir nummer to bak lederlaget Barakaldo. Annenplassen sender Castilla ut i opprykksomspill.

Høgmo tror ikke Castillas opprykksskjebne betyr mye for Ødegaard.

– Jeg tenker at vi ikke skal forskuttere hva han gjør, uansett om det blir opprykk eller ikke for Castilla. Jeg tenker at det blir spennende å se hva man gjør der. Det kan godt hende at han ikke spiller for Castilla neste sesong uansett, sier Høgmo.

– Men blir det mer nivå 3-fotball for ham?

– Det vil overraske meg, svarer Høgmo.

Les også: Skjebnesommer for Ødegaard

Fysisk sterkere

Landslagssjefen gleder seg over at Spania-proffen har tatt fysiske steg i løpet av sesongen. Ødegaard trener med Real Madrids førstelag, men spiller fortsatt kampene for lagets reservelag i 3. divisjon.

– Jeg har vært veldig opptatt av at man skal være tålmodig med Martin, men samtidig har vi hatt han med på A-landslaget fordi vi har stor tro på ham.

– Da er det gledelig å se at han får betalt for det fysiske aspektet, som det tross alt er å trene med de aller beste hver eneste dag, sier Høgmo.

Ødegaard har vært en gjenganger i landslagssjefens tropper.

– Han har en teknisktaktisk begavelse, så når han nå får trimmet det på høyest mulig nivå hver dag, utvikler han samtidig fotballfysikken sin. Det er en viktig del, sier Høgmo.

Bakgrunn: Real-ekspert om Ødegaard: – Han er ikke sterk nok fysisk

Spennende ting på gang

Ødegaard står med ni A-landskamper for Norge. Han venter fortsatt på sin første scoring.

Norge møter Portugal, Island og Belgia i månedsskiftet mai og juni.

Ingen spillere fra norsk eller svensk seriefotball blir med mot Portugal 29. mai.

Det er ikke bare rundt Ødegaard det kan skje ting på overgangsfronten i vinter.

– Fra vi startet forrige kvalik til nå, har det skjedd mye positivt på overgangsmarkedet. Vi begynner å få stadig flere spillere ut i de store ligaene, senest mest Søderlund og Selnæs til Ligue 1 i Frankrike.

– Og så ser vi Håvard (Nordtveit) på inn i Premier League, og jeg hører rykter om at det er (flere) spennende overganger på gang, som gjør det veldig interessant å følge de kommende ukene og månedene, sier en spent landslagssjef til NTB.

Høgmos jobb blir trolig lettere jo flere norske spillere som får spilletid i de store seriene i Europa.

Les også: Mini og Løken vil ha Ødegaard til U21-landslaget

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus