Ellevill gullfest for Leicester

Leicester-spillerne og manager Claudio Ranieri jublet stort da fikk løfte Premier League-trofeet. Foto: John Clifton / Reuters

3-1-seier, hyllest fra en italiensk stjernetenor og overrekkelse av et historisk Premier League-trofé etter kampslutt. Ikke rart Leicester City-spillerne gliste bredt etter matchen mot Everton.

– Sjefen (Claudio Ranieri) ba oss opptre som mestere i denne kampen, og det synes jeg vi klarte. Det kjennes helt utrolig. Jeg blir nesten rørt av fansen. Dette må vi nyte, sa Leicesters Danny Simpson i et intervju vist på TV 2 etter kampslutt.

Jamie Vardy (2) og Andy King sørget for scoringene da Leicester slo Roberto Martínez' Everton med to mål i lørdagens oppgjør. Kevin Mirallas scoret gjestenes trøstemål i det 87. minutt.

Vardy fikk en gyllen mulighet til hattrick, men misset fra straffemerket i det 70. minutt. Det brydde den feirende hjemmefansen seg lite om.

«Revene» sikret tittelen allerede mandag, da Tottenham ikke klarte å slå Chelsea (2-2), men lørdag mottok Leicester-spillerne det synlige beviset på gullet, Premier League-trofeet, etter kampslutt.

Spillerne feiret stort med fansen etter sesongens siste hjemmekamp i det som har vært en ufattelig sesong for Claudio Ranieri og co.

Den berømte tenoren Andrea Bocelli (t.v.) sang for Leicester-fansen før kampstart. Italieneren, her avbildet med Leicester-manager Claudio Ranieri, hadde på seg Leicester-drakt for anledningen. Foto: Darren Staples / Reuters

Bocelli

Før kampstart sang den italienske tenorien Andrea Bocelli av full hals for spillerne og hjemmepublikumet. Stemningen ble ikke dårligere av at Bocelli hadde på seg Leicester-drakt for anledningen.

– Wow. Takk til Andrea Bocelli for et av de mest uforglemmelige øyeblikkene vi noen gang har sett på King Power Stadium. Utrolig, skrev Leicester på sin Twitter-konto.

Leicester-manager Claudio Ranieri smilte fra øre til øre.

– Jeg er selvfølgelig svært stolt på spillernes vegne. De har jobbet svært hardt for dette, selv om det ennå ikke helt har gått opp for meg at vi har vunnet gull, sa Ranieri i et intervju vist på TV 2 før kampstart.

Pangåpning

Leicester-fansen kunne juble bare seks minutter ut i oppgjøret. Jamie Vardy, som hadde sonet ferdig sin karantene, satte inn 1-0 fra kort hold etter innlegg fra Andy King.

Etter 33 minutter var det servitørens tur til å score. King plukket opp ballen inne i 16-meteren etter en takling av Evertons Leighton Baines, og Leicester-spilleren gjorde ingen feil fra god posisjon. 2-0.

Vertene ga seg ikke med det. 65 minutter ut i oppgjøret scoret Vardy igjen. Spissen ble felt i boksen av Matthew Pennington og fikk straffespark, før han selv tok ansvar fra elleve meter. Vardy banket ballen hardt og lavt i mål.

Fem minutter senere fikk Leicester igjen straffespark, men denne gangen lyktes ikke Vardy. Formspilleren blåste ballen over buret til Evertons Joel Robles.

Leicester-fansen feiret seriegullet underveis i kampen mot Everton. Foto: John Clifton / Reuters

– Flatterende

Belgiske Mirallas reduserte med en flott soloprestasjon noen minutter før full tid, men det la ingen demper på vertenes gullfeiring.

For Evertons del var lørdagens prestasjon bekymringsfull, kanskje spesielt for manager Martínez. Spanjolen er under sterkt press etter en svak sesong i serien.

– Resultatet er flatterende. Everton kunne ha tapt 1-6 i dag, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

– Det er bare å gratulere Leicester med ligagullet. En fenomenal sesong. Laget fikk en flott avslutning foran egne fans, la Alsaker til.

Leicesters danske keeper, Kasper Schmeichel, var i gullrus etter kampen.

– Dette er det man drømmer om som liten. Det er vanskelig å sette ord på det, sa burvokteren smilende.