Godset-spissene avgjorde mot Lillestrøm

Marcus Pedersen jubler etter at han ga hjemmelaget ledelsen 2-1 i eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Lillestrøm på Marienlyst stadion i Drammen lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Strømsgodset leverte vakker fotball i solskinnet på Marienlyst og slo Lillestrøm 3-1 etter scoringer av Tokmac Nguen, Marcus Pedersen og Tommy Høiland.

Nguen sendte hjemmelaget i ledelsen i første omgang, men Fred Friday ga et ellers svakt Lillestrøm-lag håp om poeng med sin sjette scoring like etter hvilen. Pedersen ga Strømsgodset ledelsen tilbake med sin 2-1 scoring etter en snau times spill, før innbytter Høiland drepte kampen med et kontringsmål rett før slutt.

– Jeg har ikke hatt den beste starten på karrieren i Godset, så det gjorde godt, sa Høiland til TV 2 om scoringen.

Den tidligere Molde-spissen hadde ikke scoret i serien siden åpningskampen mot Brann i mars. Både mot Haugesund og Sogndal bommet 27-åringen på straffe.

– Det har vært vanskelig ikke å tenke på det, men vi har jo vunnet de kampene. Men det jeg har prestert hittil i Godset-drakta er latterlig, sa han.

Trepoengeren beholder Strømsgodset den gode hjemmestatistikken. Drammenserne har ikke tapt noen av sine tolv siste eliteseriekamper på Marienlyst. Lillestrøm hadde ikke tapt på fem seriekamper før oppgjøret mot Strømsgodset og ligger på en foreløpig sjuendeplass.

Tokmac-lompe i nettet

Strømsgodset dominerte førsteomgangen på Marienlyst og pakket inn toppscorer Friday fra første spark på ballen. Det eneste nigerianeren og Lillestrøm skapte de første 45 minuttene var et slapt langskudd som gikk rett i fanget til Espen Bugge Pettersen.

– Vi må heve oss ti hakk. Vi har vært utrolig dårlige, sukket LSK-trener Rúnar Kristinsson i pausen.

Hjemmelaget leverte klassisk Godset-fotball, spesielt på høyrekanten hvor Lars Vilsvik og Øyvind Storflor kombinerte til kanarifuglenes fortvilelse.

Tokmac Nguen burde funnet nettmaskene etter drøyt ti minutter da han satte et Vilsvik-innlegg utenfor fra kloss hold. Halvveis i omgangen gjorde han det godt igjen. 22-åringen mottok ballen på bakre stolpe, dro seg bakover i banen og sendte i vei en lompe som snek seg mellom beina til Håkon Skogseid og nede i hjørnet.

Til tross for flere muligheter til hjemmelaget, var Nguens scoring første omgangs eneste.

Friday scoret på innlegg

Kampens kanskje to største profiler hadde vært helt usynlige i første omgang, men etter hvilen viste både Fred Friday og Marcus Pedersen seg fram med hver sin scoring.

Ut av ingenting utlignet Lillestrøm tre minutter ut i omgangen. Friday svingte inn et innlegg fra høyre som gikk rett i nettmaskene.

Like etterpå var Friday frampå igjen med et skudd fra kort hold, før det var Pedersens tur. Vilsvik fant en umarkert Pedersen på bakre stolpe, og Godset-spissen banket inn sitt fjerde eliteseriemål denne sesongen på halvspretten.

Pedersen slo knyttneven i pleksiglasset ved innbytterbenken da han ble erstattet av Høiland åtte minutter før slutt.

– Jeg visste at de kom til å få en sjanse til, men Tommy avgjorde, så da er det greit. Det var bare frustrasjon der og da, forklarte Pedersen.

Friday noterte seg for ytterligere én sjanse, men det var SIF-innbytter Høiland som fikk kampens siste scoring. Rogalendingen satte spikeren i LSK-kista fire minutter før slutt da han fintet bort en forsvarer og trillet ballen i lengste hjørne alene med Arnold Origi.

– Vi var mye bedre i annen omgang enn i første, men ser man på hele kampen er det fortjent at Strømsgodset vant, sa Kristinsson etter kampen.