Selvmål sendte Real til finale

Manchester Citys Fernando setter ballen i eget mål onsdag.
Manchester Citys Fernando setter ballen i eget mål onsdag. Foto: Paul Hanna / Reuters

Fernandos selvmål ble avgjørende da Real Madrid sikret seg plass i mesterligafinalen med 1-0-seier over Manchester City onsdag. Finalen blir som i 2014 et spansk byderby.

Det ble med én scoring i de to semifinalemøtene mellom Real Madrid og Manchester City. Sammenlagt gikk det spanske hovedstadslaget videre med 1-0 – og avgjørelsen falt 20 minutter ut i onsdagens oppgjør på Santiago Bernabéu.

Et innlegg fra Gareth Bale traff hjemmelagets Fernando og gikk i mål via stolpen. Enklere kunne hjemmelaget knapt tatt ledelsen.

– Vi kunne lett ha vært i finalen, men de løste kampen godt. I tillegg fikk de et lettkjøpt mål, og dermed ble det sånn, sa City-keeper Joe Hart etter kampslutt.

Annullert mål

I Real-leiren var det naturlig nok god stemning.

– Dette føles fantastisk. Nå skal vi nyte dette øyeblikket, og så skal vi forberede oss til finalen, sa Gareth Bale.

– Vi klarte å stå sammen som et lag og motstå presset. Nå har vi slått et stort lag, sa Real-kaptein Sergio Ramos etter den knepne seieren.

Det kunne samtidig fort blitt flere mål i Madrid. Begge lag hadde store muligheter – som da Fernandinho skjøt i stolpen for gjestene minuttet før pause. Tidligere i omgangen hadde Real Madrid fått et Sergio Ramos-mål korrekt annullert for offside.

Tidlig i annen omgang kunne Luka Modric doblet ledelsen for mannskapet til Zinédine Zidane, men City-keeper Joe Hart avverget scoring med en feberredning.

Målløs Ronaldo

Cristiano Ronaldo var tilbake etter tre kampers skadefravær onsdag og hadde også sine sjanser, men avslutningene manglet den nødvendige kvaliteten. Dermed blir portugiseren inntil videre stående på 16 mål i årets mesterliga. For to år siden gjorde han ett mer og satte rekord.

Manchester City forsøkte å sette press på hjemmelaget i jakten på en utligning, men skapte svært få sjanser. Dermed måtte manager Manuel Pellegrini tåle tap for laget han trente med suksess i 2009/10-sesongen.

Chileneren hadde håpet på å avslutte City-karrieren med en mesterligatriumf, men slik gikk det ikke. Etter sesongslutt overlater han roret til Pep Guardiola.

For City-kaptein Vincent Kompany endte onsdagens kamp ekstra ille. Den skadeplagede belgieren måtte ut med smerter i låret allerede etter ti minutters spill. Det kan også være meget dårlige nyheter for den belgiske landslagssjefen Marc Wilmots, som er i full gang med forberedelser til sommerens EM-sluttspill i Frankrike.

2014-reprise

Real-trener Zidane får lede laget sitt i mesterligafinale i debutsesongen som trener. I Milano 28. mai venter byrival Atlético Madrid, som slo Bayern München i sin semifinale tirsdag.

Dermed er det duket for reprise av finalen i 2014. Da hadde Atletico seieren i lomma inntil tre minutter av overtiden var spilt. Da utlignet Real-kaptein Sergio Ramos og markerte startskuddet for lagets snuoperasjon. Real vant til slutt 4-1 etter ekstraomganger.