Leicester er engelske seriemestere

Her jubler Leicester-fansen for seriemesterskapet etter å ha sett Tottenham avgi poeng mot Chelsea. Se video.

Tottenham så lenge ut til å holde liv i tittelkampen i Premier League, men seks minutter før slutt utlignet Chelsea til 2-2 ved Eden Hazard på Stamford Bridge. Dermed har Leicester tatt seriegull.

– Historiens første Premier League-tittel til Leicester City. En brutal stund for Tottenham-manager Mauricio Pochettino. En enorm nedtur. Dette hadde de, og dette mistet de, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampslutt.

Son Heung-min og Harry Kane sendte Spurs opp i 2-0 før pause i mandagens oppgjør, men Chelsea kjempet seg tilbake etter hvilen. Gary Cahill reduserte først til 1-2 etter en corner i det 58. minutt, og sju minutter før slutt berget Chelsea-ving Hazard 2-2 og ett poeng. Det var ikke nok for Spurs.

Med to serierunder igjen har tabelltoer Tottenham sju poeng opp til Leicester, og dermed har ikke London-laget mulighet til å ta igjen Claudio Ranieri og co. Chelsea-fansen sang Ranieris navn mot slutten av oppgjøret. Leicester-manageren har tidligere trent Chelsea.

Leicester kan juble for det som trolig vil regnes som tidenes sensasjon i engelsk Premier League.

– Først og fremst: Gratulerer til Leicester og Claudio Ranieri. De har gjennomført en fantastisk sesong, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Fint angrepsspill

Lagene vartet opp med mye fint angrepsspill både før og etter pause. Tottenhams Son Heung-min og Chelseas Diego Costa hadde begge fine forsøk fra distanse før hvilen, men ingen av dem fant nettmaskene. Ei heller Cesc Fàbregas, som plasserte et skudd like utenfor fra skrått hold. Formspissen Harry Kane ordnet derimot nettsus. Tottenham-spilleren sendte laget sitt i ledelsen etter 35 minutters spill, da han lekkert ble spilt fri av Erik Lamela. I forkant hadde Lamela og Christian Eriksen kombinert fint.

Kort tid etter fikk nevnte Lamela en mulighet til å doble, men Chelsea-forsvaret klarte å blokkere forsøket hans inne i boksen.

Det gjorde lite, for like før pause doblet Son ledelsen. Branislav Ivanovic spilte en stygg feilpasning, Harry Kane ga ballen til Christian Eriksen, og dansken spilte sørkoreaneren nydelig fri. Son gjorde ingen feil alene mot Asmir Begovic.

Gary Cahill ga Chelsea håp da han reduserte etter 58 minutter. Den engelske midtstopperen utnyttet klabb og babb inne i Tottenham-boksen, og han dunket ballen sikkert inn i venstre hjørne.

Tottenham-spillerne virket nervøse etter reduseringen, og sju minutter før slutt dukket belgiske Hazard opp i god posisjon. Belgieren knuste Spurs-fansens drømmer med en vakker avslutning, en avslutning han trolig vil få ekstra hyllest for av Leicester-fansen.

Hett

London-derbyet var preget av høy temperatur og mange kort. Chelsea-spiss Diego Costa var innblandet i flere opphetede diskusjoner med motspillerne, det samme var flere av lagkameratene hans. Tottenham-manager Mauricio Pochettino så seg nødt til å gå mellom Spurs-back Danny Rose og Chelseas Willian noen minutter før pause, men det likte ikke Chelsea-spillerne, som svarte med å knuffe Pochettino unna. I tumultene så dessuten Tottenhams Moussa Dembele ut til å stikke en finger mot det ene øyet til Diego Costa.

Etter kampslutt ble det ytterligere tumulter. Flere spillere, samt personer fra de to lagenes støtteapparat, var involvert.

I alt delte dommer Mark Clattenburg ut ti gule kort i oppgjøret.