Tre strake for formsterkt Sarpsborg

Joachim Thomassen (t.h.) vartet opp med en flott scoring mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
Joachim Thomassen (t.h.) vartet opp med en flott scoring mot Bodø/Glimt på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mål av Sarpsborg-duoen Joachim Thomassen og Steffen Ernemann senket Bodø/Glimt på Aspmyra. Dermed har Sarpsborg vunnet tre kamper på rad i serien, mens Glimt har fem strake tap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En meget solid gjennomført bortekamp av Sarpsborg, sa TV 2-kommentator Arve Fuglum like før kampslutt.

– Det ble tungt i dag. Vi klarte ikke å bryte ned et kompakt Sarpsborg-lag, sa Glimt-trener Åsmund Bjørkan til TV 2 etter kampslutt.

Sarpsborg klarte ikke å klatre på tabellen (9.-plass), men løftet seg fra ni til tolv poeng med mandagens trepoenger. Bodø/Glimt (sju poeng) ligger fjerde sist i eliteserien etter åtte runder. Serieleder Rosenborg har 19 poeng.

Sarpsborg åpnet årets serie med fattige to poeng på de fire første kampene, men har snudd formkurven. Laget har tatt ti poeng på de fire siste i serien.

For Glimt er situasjonen motsatt. Nordlendingene tok sju poeng på sine tre første kamper, men siden da har laget tapt hele fem kamper på rad.

Perlescoring

Sarpsborg tok ledelsen etter bare sju minutters spill i mandagens oppgjør. En fin kontring ble avsluttet av en perlescoring av Joachim Thomassen. 28-åringen, som senere i omgangen måtte byttes ut grunnet skade, curlet ballen inn i nettmaskene fra distanse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hjemmelaget maktet ikke å svare på baklengsmålet, og i stedet var det gjestene som sto for kampens scoring nummer to. Kristoffer Tokstad skrudde på turboen i retning Glimt-boksen, holdt litt på ballen, før han så serverte den videre til lagkaptein Steffen Ernemann. Fra god posisjon klinket Sarpsborg-veteran Ernemann (34) ballen sikkert i mål bak Glimt-keeper Hannes Halldorsson.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Få Glimt-sjanser

Hjemmelaget klarte ikke å skape store sjanser i jakten på redusering. Glimts kanskje største sjanse kom 31 minutter ut i 1. omgang. Da klarerte Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen ballen i Glimt-veteran Trond Olsen og i retning nettmaskene. Heldigvis for gjestene klarte Kristiansen å avverge baklengs.

Sarpingene kontrollerte mot slutten, og kampen ebbet til slutt ut i tomålsseier.

Mangelen på nettsus bør bekymre Glimt-trener Åsmund Bjørkan. Laget hans har ikke fått ballen i mål i de to siste seriekampene, inkludert mandagens oppgjør mot et godt organisert Sarpsborg-lag. Samtidig har Glimt sluppet inn åtte mål på de tre siste kampene.

Sarpsborg har på sin side holdt nullen i de to siste. Laget har i tillegg scoret ti mål på sine tre siste seriekamper.

Sarpsborg gjester Vålerenga på Ullevaal i neste serierunde, mens Bodø/Glimt gjester formsterke Odd i Skien.