Liverpool til semi etter mirakuløs snuoperasjon

Mamadou Sakho og Liverpool kunne juble for avansement i europaligaen torsdag. Foto: Darren Staples / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool lå under 1-3 på Anfield, men tok seg til europaligasemifinale på Borussia Dortmunds bekostning. 4-3 i et utrolig drama ga Jürgen Klopp og co. 5-4 sammenlagt.

Dejan Lovren ble helten for Liverpool på overtid. Midtstopperen headet Merseyside-laget til semifinaleplass.

– Vi kommer aldri til å glemme denne kampen. Dette går inn i folkloren og inn i historien, sa Max-kommentator Kenneth Fredheim like før slutt.

Dortmund måtte score mål etter 1-1 i Tyskland i første oppgjør, og tyskerne dundret ut av startblokkene i torsdagens kvartfinale. Etter tre minutters spill curlet stjernespissen Pierre-Emerick Aubameyang ballen like utenfor buret til Liverpool-keeper Simon Mignolet, og kun to minutter etter skulle det bølge i nettmaskene for gjestene. Dortmund utnyttet en misforståelse mellom Liverpool-duoen Alberto Moreno og Phillipe Coutinho, og en flott kontring endte til slutt med at Henrikh Mkhitaryan satte inn 1-0 etter en retur fra nevnte Mignolet.

Sjansesløseri

Fire minutter etter var det Aubameyangs tur til å ryste vertene. Marco Reus snappet opp ballen på egen halvdel, og 27-åringen fintet seg fint fri fra en liten flokk Liverpool-spillere. Reus slo så en nydelig stikker til Aubameyang, og spissen avsluttet kontringen på nydelig vis – i høyre kryss bak en fortvilet Mignolet.

To baklengs til tross, Jürgen Klopps Liverpool virket slett ikke resignert. Etter det første kvarteret begynte engelskmennene å produsere store sjanser på løpende bånd, men uten å få uttelling. Divock Origi, Alberto Moreno, Adam Lallana og Roberto Firmino hadde alle store muligheter til å redusere, men vertene manglet den dødelige effektiviteten gjestene viste fram i starten.

Nytt håp

Like etter pause fikk Divock Origi og Liverpool derimot hull på byllen, og med det nytt håp. Origi ble spilt fri alene med Dortmund-keeper Roman Weidenfeller, og førstnevnte vant duellen. Origi satte ballen pent under beina til burvokteren og inn i nettmaskene etter 48 minutters spill.

Ni minutter etter svarte Dortmund. Midtstopper Mats Hummels brøt på midten, før han på flott vis spilte gjennom Marco Reus alene mot Mignolet. Reus plasserte ballen kontrollert til høyre for keeperen og i mål, og da virket oppgaven nesten umulig for Liverpool grunnet bortemålsregelen.

Likevel viste hjemmelaget fram fin angrepsfotball, og etter 66 minutter reduserte Coutinho med en herlig avslutning fra 18 meters hold.

Dortmund-spillerne begynte å bli nervøse, og 12 minutter før full tid stanget Mamadou Sakho inn 3-3 etter corner. Det sendte naturlig nok hjemmefansen til himmels, og Liverpools tolvte mann gjorde alt de kunne for å løfte spillerne fram til seier mot slutten.

Til slutt lyktes vertene. Lovren dunket inn vinnermålet, og etter kampslutt feiret Liverpool-spillerne vilt med hjemmefansen.