Start smadret Donn i cupen

Start tok seg videre i cupen torsdag. Her jubler Start-spillerne for 1-1-scoringen mot Molde i serien søndag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

3.-divisjonslaget Donn ble mange nummer for små for «storebror» Start i cupens første runde. Da hjemmelagets Mads Myhrstad ble utvist ble vondt til verre for vertene, og Start vant 8–0.

Donn holdt stand helt til det 40. minutt i torsdagens oppgjør, men så var det slutt. Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl hamret inn 1-0 for gjestene, og kun to minutter etter hvilen doblet eliteserielaget ledelsen. Celtic-klare Kristoffer Ajer headet inn 2-0 for bortelaget.

Fem minutter etter 2-0-målet fikk Start nettsus igjen, denne gang ved Robert Sandnes. Forsvarsspilleren satte en retur i nettet. Ytterligere tre minutter senere lå dagens fjerde ball i Donn-buret. Lasse Sigurdsen la på til 4-0 alene med Donn-keeper Ole Gerhard van Ditshuizen.

Donn-spiller Mads Myhrstad fikk marsjordre (to gule) drøyt ti minutter før slutt, noe Start utnyttet. Fire minutter etter utvisningen satte Mathias Rasmussen inn 5-0 på straffespark, mens Erlend Segberg la på til 6-0 fire minutter før full tid. Lars Jørgen Salvesen økte til 7-0 på overtid, men Start-spillerne var fortsatt målkåte. Lasse Sigurdsen fastsatte resultatet til 8-0, også det på overtid, og Start tok seg dermed trygt videre til 2. runde.

Totalt ble det 79-7 i målforskjell for eliteserielagene i 1. runde, men bare 15 av dem tok seg videre. Brann måtte onsdag vinke farvel til videre cupspill etter tap på straffespark etter en målløs kamp mot Førde.