Formsterk Griezmann senket Barcelona

Luis Suárez og Diego Godin utkjempet mange tøffe dueller i onsdagens kvartfinale. Foto: Juan Medina / Reuters

Barcelona presset på mot slutten, men Antoine Griezmanns to scoringer sendte Atlético Madrid til mesterligasemifinale med 3-2 sammenlagt.

Dermed er regjerende mester Barcelona utslått av årets mesterliga og greier ikke å bli første lag som har forsvart en mesterligatittel.

Atletico-spiss Antoine Griezmann sto med åtte mål på sine ni siste kamper for Atlético Madrid før onsdagens kvartfinaleretur. Der ble statistikken forsterket ytterligere.

1-0 på et vakkert hodestøt før pause ble til 2-0 rett før slutt da hjemmelaget fikk straffespark etter at veteranen Andrés Iniesta tok ballen med hånden i eget straffefelt for å forhindre baklengsmål.

Etter kampslutt sto jubelen i taket på Vicente Calderon.

Anonymt Barcelona

Ni minutter gjensto til pause da den ikke altfor høyreiste franskmannen ruvet i lufta etter et innlegg fra lagkamerat Saul. Headingen som fulgte var glitrende og sendte hjemmelaget foran med 1-0 til voldsom jubel på Vicente Calderon.

Ufortjent var det så visst ikke. Atletico, uten suspenderte Fernando Torres, gikk rett i strupen på Barcelonas stjernegalleri og skapte flere brukbare måltilbud allerede tidlig i kampen.

Barcelona-stjernene var på sin side merkelig anonyme, og spissduoen Messi, Suárez og Neymar ble effektivt nøytralisert av et hardt arbeidende, godt organisert og oppofrende Atletico-mannskap.

Mange spådde Barcelona-stormløp etter pause, men slik ble det ikke. Innledningsvis i omgangen var Atletico igjen nærmest scoring, og igjen kom farligheten på en heading fra Griezmann. Denne gangen smalt ballen i tverrliggeren bak Barcelona-keeper Marc-André Ter Stegen.

Barcelona-press

Barcelona kom bedre med utover i omgangen og fikk mer tempo i sitt velkjente pasningsspill. Etter en time kom den første virkelige store sjansen da et innlegg fra Luis Suárez var svært nær ved å finne både Messi og Neymar inne i feltet. En lang tå fra hjemmelagets kaptein Gabi avverget scoring.

Atlético Madrid hadde holdt nullen i 12 av sine 14 siste mesterligakamper hjemme på Vicente Calderon foran onsdagens kvartfinale. Det var med andre ord en solid forsvarsmur gjestene skulle forsøke å bryte ned. Det klarte aldri mannskapet til Luis Enrique.

Det hjalp ikke at gjestene presset på mot slutten. Mange store målsjanser ble det ikke ut av det. På overtid skulle imidlertid Barcelona hatt straffe da Atletico-kaptein Gabi handset i eget felt. Dommeren mente forseelsen skjedde utenfor streken, og ga gjestene frispark. Det satte Messi over mål.

Med seg til semifinalene i mesterligaen får Atletico Manchester City, Bayern München og Real Madrid. Trekningen finner sted fredag.