LSK rystet av 3.-divisjonslag – Haugesund scoret åtte

Lillestrøm og Arni Vilhjalmsson vant til slutt 4–1 borte mot Aurskog-Høland.
Lillestrøm og Arni Vilhjalmsson vant til slutt 4–1 borte mot Aurskog-Høland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Lillestrøm slet lenge mot 3.-divisjonslaget Aurskog-Høland, men kom seg til slutt videre fra første runde i NM. Haugesund var i målhumør og vant 8–1.

Lillestrøm måtte lenge slite mot tredjedivisjonslaget Aurskog-Høland. LSK tok ledelsen da Árni Vilhjálmsson var på farten etter bare sju minutter. Islendingen scoret etter et flott raid av Mohamed Ofkir på venstrekanten.

Det skulle imidlertid bli skikkelig cupstemning på Høland stadion da Martin Vestreng sensasjonelt utlignet etter en knapp halvtime.

Like etter ble hjemmelaget også snytt for straffespark, og lagene gikk til pause på stillingen 1–1.

Noen cupbombe ble det imidlertid ikke. Først scoret Vilhjalmsson sikkert på straffe etter 62 minutter, før Bassel Jradi ordnet 3-1 like etter på en retur. Helt mot slutten sørget Vilhjalmsson for 4-1-seier med nok et straffespark. Dermed ble han tremålsscorer.

Raknet etter utvisning

Filip Kiss ga FKH ledelsen etter ti minutter borte mot Stord, men annendivisjonslaget utlignet ved Simen Grov etter drøye halvtimen. William Troost-Ekong sørget imidlertid for at Mark Dempseys lag gikk til pause med ledelse.

Derrick Mensah, Ibrahim Shuaibu (2), Kwame Karikari (2) og et selvmål fra Mads Granheim sørget for at Haugesund rakk å score åtte mål på veien til 2. runde.

Vertenes Anders Grindheim Njøs ble utvist for to gule kort etter 72 minutter på stillingen 1-3. Da raknet Stord.

De øvrige kampene i cupens 1. runde spilles onsdag og torsdag.