Mjøndalen latterliggjort i Sandnes

Mjøndalen-trener Vegard Hansen.
Mjøndalen-trener Vegard Hansen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sandnes Ulf slo til med sterke 5-0 over Mjøndalen i mandagens kamp i 1. divisjon.

Mjøndalens opprykksambisjoner fikk dermed et skudd for baugen allerede i den andre serierunden. Laget åpnet med 3-1 over Kristiansund for en uke siden, men denne gangen var det Bengt Sæternes' utvalgte som dominerte.

Med seieren tok Sandnes Ulfs seg opp til tredjeplassen med fire poeng. Åsane og Levanger topper med sine seks.

Kent Håvard Eriksen åpnet scoringene da han satte sitt annet mål for sesongen. Han avsluttet et flott angrep med å skru ballen utenfor Mjøndalens-målvakt Marco Priis Jørgensens rekkevidde. Da var det bare gått to minutter av kampen.

Før det var gått et kvarter hadde svenske Pontus Engblom økt til 2-0. Han var våkent inne i feltet og satte en retur fra Jørgensen.

Sandnes Ulfs svenske fikk muligheten igjen da han kom alene med målvakten etter 38 minutter. Han feilet ikke og hjemmelaget gikk til pause med 3-0-ledelse.

Mjøndalens trener Vegard Hansen la nok ikke så veldig mye mellom til spillerne i garderoben, men noe særlig hjalp det ikke. Til det var Sandnes Ulf for godt besatt over hele banen.

Mjøndalens største mulighet kom etter 71 minutter. Men Andreas Hellums heading ikke i stolperota. Nå var den finske målvakten Saku-Pekka Sahlgren veldig godt med på notene. Bruntrøyenes vanligvis sterke sluttspurt uteble også.

Eriksen ble også tomålsscorer med å banke inn 4-0 etter 87 minutter via et Mjøndalen-bein inne i feltet. På overtid ble Mjøndalens mørke aften helsvart da Ulrik Arneberg klarerte ballen rett i Morten Sundli, som foran eget mål styrte ballen uheldig i eget nett.

Til helgen tar Mjøndalen imot Strømmen, mens Sandnes Ulf skal ut i en vanskelig kamp mot Sandefjord.