Abdullahi matchvinner for Viking

Viking feirer 1-0-scoringen borte mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Viking feirer 1-0-scoringen borte mot Start. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Suleiman Abdullahi sørget for 1-0-seier til Viking borte mot Start med sin scoring etter 26 minutter. En helt jevn kamp, mente Start-treneren.

– Jeg synes vi hadde fortjent å få med oss noe fra kampen i dag. Jeg synes vi spiller brukbart og har noen store sjanser, sa Start-trener Steinar Pedersen til TV 2 etter tapet.

– Vi har mye å bygge videre på. Mye av det vi gjør er bra, og vi taper 0-1 i en jevn kamp mot et lag som er tippet helt i toppen, fortsatte Pedersen.

– En solid bortekamp. Det er aldri lett å møte Start i Kristiansand, og på slutten ble vi litt stresset. Men generelt klarte vi oss bra, og gleder oss til å møte Odd på hjemmebane neste søndag, sa Viking-kaptein André Danielsen til Aftenbladet etter Vikings tredje kamp uten baklengsmål.

Viking styrte

Etter å ha spilt 0-0 mot Tromsø i snøvær forrige serierunde, var det bedre forhold for Start da Viking gjestet Kristiansand lørdag. I varmegrader i sørlandsbyen var det gjestene som styrte mye av spillet i første omgang, og Suleiman Abdullahi sørget for ledelse til Rogalendingene etter 26 minutter.

Fra høyrekanten slo kaptein Danielsen inn foran mål. Der fikk Abdullahi ta ned ballen og vende, før han avsluttet sikkert i venstre hjørne bak Start-keeper Håkon Opdal. Dermed fortsatte Abdullahi den gode trenden fra fjoråret, der han scoret åtte mål for blåtrøyene.

Start slet med å komme til de store sjansene før pause, men i andre omgang viste de gulkledde bedre takter.

God debut

Chidiebere Nwakali fikk sin debut for vertene da han erstattet Mathias Rasmussen 20 minutter før slutt. Unggutten involverte seg tidlig, og var med da Start la inn en sluttspurt de siste minuttene. Til tross for gode sjanser og fem tilleggsminutter klarte ikke hjemmelaget snu oppgjøret, og det endte med 1-0-seier til Viking.

Helt mot slutten av overtiden kunne Abdullahi ha scoret sitt andre for kvelden. Opdal skled i det han skulle spille ut, og ballen havnet i beina på Vikings målscorer. Abdullahi satte fart mot mål, men Starts sisteskanse gjorde det godt igjen da han gikk ut og reddet avslutningen fra nigerianeren.

– Det var viktig for oss å være i balanse – og det synes jeg vi var med unntak for sluttminuttene. Da ble det litt stress, fordi vi spilte med ti mann. Men OK, det ble tre poeng og en veldig trivelig hjemtur, sa Viking-trener Kjetil Jonevret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus