Høgmo vil samkjøre Ødegård og Elabdellaoui

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier han ser en svært spennende relasjon mellom Martin Ødegård og Omar Elabdellaoui.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagssjefen sier også at Ødegård som sto over treningen søndag, er tilbake for fullt og klar for tirsdagens kamp mot Finland på Ullevaal.

Han innrømmer at det er viktig for unggutten å spille kamper, og det var årsaken til at han ble hentet til U21-landslaget i stedet for å være med til Estland og privatlandskampen der.

– Martin har på tross av sin unge alder oppnådd mye, og han tar nye steg hele tiden. Han har hatt mange gode kamper for Castilla, mener Høgmo.

Han sier også at Ødegård og flere av de andre unge spillerne i landslagstroppen er i kontinuerlig utvikling, noe som skaper nye muligheter i forhold til kamper og formasjoner.

Viktig

Høgmo legger ikke skjul på at det er viktig for alle spillerne han har på landslaget å spille kamper. Særlig gjelder dette Martin Ødegård som spiller på nivå tre i Spania.

– Det er ingen tvil om at kamper er viktig. Derfor lot vi Martin spille på U21-landslaget. Jeg synes kampen mot Nederland viste at vi utvikler oss hele tiden, sier Høgmo, selv om det norske laget tapte 0-1. Ødegård spilte for øvrig hele den kampen.

Landslagssjefen sier også at det er motiverende å ha mange unge spillere som Ødegård, i troppen, spillere som er i en tidlig fase i utviklingen sin.

Mye av mandagens pressekonferanse dreide seg om Martin Ødegård, men Høgmo fikk også spørsmål om uttalelsene hans om Bundesliga- og Premier League-standard for landslagstroppen.

– Den saken vil jeg ikke snakke mer om. Det jeg kan si er at det er enorm motivasjon i gruppen som møter Finland tirsdag, forklarer Høgmo.

Stabil på høyere nivå

Han sier også at han følger en spiller som Martin Ødegård tett.

– Martin er blitt mer stabil på et høyere nivå, og han er i en fin utvikling på alle områder. Nå gjelder det å jobbe med å få ham til å bli en enda mer gjennombruddshissig spiller, både med og uten ball.

Høgmo sier også at det er en styrke i det norske laget at backene er både hurtige og gjennombruddshissige.

– Disse egenskapene er noe vi ønsker å bruke, sier Høgmo som også kunne fortelle at Rune Almenning Jarstein er tilbake for fullt, men tidligere i påsken gikk han lagt i å antyde at keeperen som sto mot Estland ikke kommer til å slippe til mot finnene tirsdag kveld.

Personvernpolicy