Syk Ødegaard sto over trening

Martin Ødegaard sto over søndagens trening med landslaget grunnet sykdom.
Martin Ødegaard sto over søndagens trening med landslaget grunnet sykdom. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Martin Ødegaard er hentet opp fra U21-landslaget, men en forkjølelse gjorde at Spania-proffen ikke trente med A-landslaget søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Buskerudgutten står med åtte A-landskamper. Alt tyder på at han får sin niende mot Finland tirsdag.

Han er et av få trekkplaster foran privatlandskampen. Det er solgt bare rundt 7000 billetter til det nordiske møtet.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo, som hadde gitt hele laget og seg selv mediefri søndag, kan komme til å bruke en 3-5-2-formasjon mot finnene.

Den formasjonen ble testet på trening både lørdag og ikke minst søndag. Det er allerede klart at Rune Almenning Jarstein ikke står mot finnene. Høgmo vil teste flere av keeperne i løpet av dobbeltmøtene mot Estland og Finland.

Jarstein sto som Ødegaard over trening søndag kveld. Begge sliter med lett forkjølelse.

Les også: Tam og målløs start på landslagsåret

Rune Almenning Jarstein og Martin Ødegaard står over søndagens trening. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Rune Almenning Jarstein og Martin Ødegaard står over søndagens trening. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Tre stoppere?

Ørjan Nyland, som sto fast i EM-kvalifiseringen, ser ut til å starte mot Finland. Hans benketilværelse i Ingolstadt åpnet for at Jarstein fikk tilbake keeperplassen i bortekampen mot Estland.

Even Hovland, Håvard Nordtveit og Vegard Forren ble drillet i et en trebackslinje. Nordtveit er blitt brukt i ulike posisjoner både på klubb- og landslag, men er trolig best som stopper.

Omar Elabdellaoui, som er friskmeldt etter ankelskade, og Haitam Aleesami bekler ventelig vingbackrollene.

En formasjonsendring vil også gi rom for kaptein Per Ciljan Skjelbred sentralt på midtbanen. Han ble i hovedsak drillet med Ruben Yttergård Jenssen og Veton Berisha søndag kveld.

Berisha kan bli ofret for Ødegaard, som ventelig får spilletid for å lokke noen tusen tilskuere ekstra til en landskamp uten særlig publikumsappell.

Les også: Høgmo setter ut Jarstein igjen

Ble knust

Adama Diomande og Jo Inge Berget spilte med gule vester på treningen, men den som virket mest målfarlig var Fredrik Gulbrandsen, som ble hentet inn i troppen da Joshua King meldte forfall.

Norsk fotball trenger en opptur etter nedturen i treeromspillet mot Ungarn, som gjør at Norge som vanlig er hjemmesittere under et stort mesterskap. Etter en traurig 0-0-kamp mot Estland skriker A-landslaget etter en spillemessig opptur.

Den bør komme mot Finland. Finnene har ikke lenger giganter som Jari Litmanen og Sami Hyypiä på laget. De hvite og blå tapte hele 0-5 mot Polen lørdag, og Hans Backes lag skal ikke være noen målestokk for Høgmos lag.

Les også: U21-gutta tapte mot Nederland

Topp gress

Norge klaget på dårlig matte i Tallinn. Slik blir det ikke tirsdag. Ullevaal stadion ser strøken ut selv om vi fortsatt er i mars måned.

Særlig bedre gressteppe får du ikke i Norge på denne tiden av året.

Medieinteressen var heller laber for treningen. Kun VG, TV 2, Getty og NTB scanpix var til stede.

Det var ikke særlig å rapportere om heller. Jonas Svensson og Alexander Søderlund fikk behandling med isposer, men det ble mest snakket om sykdomsforfallet til Ødegaard blant barna som hadde møtt opp for å se landslagsheltene i aksjon.

Les også: Begynnelsen på slutten for Rooney?

Personvernpolicy