Høgmo setter ut Jarstein igjen

Per-Mathias Høgmo varsler at han vil prøve andre keepere enn Rune Almenning Jarstein mot Finland tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Per-Mathias Høgmo varsler at han vil prøve andre keepere enn Rune Almenning Jarstein mot Finland tirsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Rune Almenning Jarstein leverte en prikkfri kamp mot Estland, men får likevel ikke sjansen mot Finland tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi kommer til å la andre keepere prøve seg, så får vi komme tilbake til hvem, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo da han møtte pressen før lørdagens landslagstrening i Drammen.

– Jeg vil ikke offentliggjøre noe nå. Vi har gjort noen tanker rundt det, men du vet aldri hva som skjer på trening inn mot kamp, sa Høgmo.

Jarstein, som har imponert for Hertha i tysk fotball denne sesongen, fikk sjansen mot Estland (0-0) skjærtorsdag. Ørjan Nyland har havnet på benken i Ingolstadt, og ble vraket til fordel for det tidligere førstevalget på landslaget.

Jarstein har 39 A-landskamper, Nyland 19. Tredjemann i troppen, Rosenborgs André Hansen står med to.

– Vi har tre kamper også senere i vår. At vi har tre gode keepere er en veldig styrke for oss. At vi kan gi flere internasjonal matching, tror jeg kan være nyttig på sikt, sa Høgmo.

Landslagssjefen er vag på hvor mye Nylands gode EM-kvalifisering betyr kontra spilletid på klubblaget.

– Ingenting er skrevet i stein. Jeg var veldig godt fornøyd med det Rune gjorde. Han ble satt på prøve én gang og gjorde en veldig god redning. Ørjan og André er veldig tett i det keeperracet, er Høgmos dom.

Les også: Tam og målløs start på landslagsåret

Tester 3-5-2?

Han vil si minst mulig om Nylands situasjon i Tyskland, hvor han er havnet bak Østerrikes keeper Ramazan Özcan.

– Det kan han selv svare for, men på keeperplass er det alltid litt enten eller. I dag er han i et godt treningsmiljø. Over tid er det gunstig at han spiller. Han konkurrerer med en landslagskeeper der han er i dag, påpekte Høgmo.

Det blir endringer på laget som spilte mot Estland. Omar Elabdellaoui, en av Høgmos mest betrodde spillere, er tilbake fra ankelskade. Ting kan også tyde på at kaptein Per Ciljan Skjelbred får en rolle mer sentralt i midtbanen. Kanskje prøver landslagssjefen 3-5-2 mot Finland. En slik formasjon er som skapt for friskmeldte Elabdellaoui, mens Skjelbred får en mer sentral posisjon.

– Det kan bli små endringer, ikke veldig store. Vi ønsker å få sett flere spillere når vi først har to slike (trenings)kamper, sa Høgmo.

Tomme tribuner

Den største utfordringen ligger likevel i å finne en målgarantist. Den norske troppen skriker etter en målscorer.

– Vi må bli bedre, mer effektive i den siste tredelen. Det har vi mye fokus på. Vi ser at et suksesskriterie internasjonalt er å holde nullen. Vi spiller få kamper og har lite tid til forberedelser. Vi holdt nullen i seks av ti gruppespillkamper. Det var med å bringe oss til gruppefinalen i Italia. At vi igjen ga bort én sjanse og holdt nullen igjen er noe å bygge videre på, sa Høgmo.

Det blir neppe mer enn 10.000 tilskuere på Ullevaal stadion tirsdag kveld. Billettsalget går tregt.

– Det er ikke godt å si. Ute i Europa ser vi også at det varierer hvor mange som kommer. Det er første dag etter påske. Vi får se. Vi vet at det uansett blir stinn brakke mot Tyskland når VM-kvalifiseringen starter til høste, sa Høgmo.

Personvernpolicy