Meny

Jørgensen ga Hareide drømmestart som dansk sjef

Åge Hareide hadde grunn til å smile etter sin første kamp som dansk landslagssjef. Danmark vant 2-1 over EM-klare Island etter to mål av Nicolai Jørgensen. Foto: Henning Bagger / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To mål fra Nicolai Jørgensen sørget for at Åge Hareide fikk en best mulig start som dansk landslagssjef da hans mannskap vant 2-1 over Island.

Hareide valgte å starte med en trebackslinje bestående av Simon Kjær, Daniel Agger og Andreas Christensen. Trioen så lenge ut til å holde nullen, men ett mål imot gjorde ingenting. For framover på banen sørget Nicolai Jørgensen, som til daglig spiller under Ståle Solbakken i FCK, for at Hareide kunne bokføre sin landslagsdebut for Danmark med 2-1-seier.

– Vi gjorde det fantastisk i perioder, sa Hareide etter kampslutt og la til.

– Vi har kun trent sammen to ganger og det er klart at vi gjorde noen feil. Vi kan bli enda bedre, sa landslagssjefen til Kanal 5 etter seieren.

Les også: Tam og målløs start på landslagsåret

Møtte et sterkt Island-lag

Danskene møtte et Island-lag som forbereder seg til EM med blant andre Swansea-spilleren Gylfi Sigurdsson og Cardiffs Aron Gunnarsson fra start.

Jørgensen sendte danskene i ledelsen etter 51 minutter etter godt forarbeid av Yussuf Poulsen, før førstnevnte doblet ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av Christian Eriksen. Arnor Ingvi Traustason reduserte for Island på overtid.

Hareide fortalte etter kampen at han var spesielt fornøyd med viljen han så hos sine spillere. Samtidig fremhevet han debutant Henrik Dalsgaard som spilte høyre vingback.

– Når vi vrir spillet ut på kantene, spesielt med Dalsgaard i fart, kan vi holde angriperne inne i boksen. Dalsgaard har god fysikk og stor arbeidskapasitet, noe som kreves i hans posisjon.

Brøt dansk tapsrekke

Hareide, som har VM-kvalifiseringen i september som det neste store målet, sa før kampen at han ville få høre det dersom det ikke ble seier. Danmark hadde nemlig ikke vunnet en landskamp siden juni i fjor da de slo Serbia 2-0. Nå er den rekken brutt, noe som gjør at Hareide slipper å forholde seg til en slik tapsrekke.

Det danske fotballforbundet forventet at det kom opp mot 10.000 tilskuere for å bivåne Hareide sin første kamp som dansk landslagssjef. 9.194 møtte opp, noe som vil si at det var rundt 2800 ledige plasser i Herning.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus