Meny

Klopp møter gamleklubben i europaliga-kvartfinale

Liverpool-manager Jürgen Klopp møter gamleklubben. Foto: Andrew Yates / Reuters
Liverpool fikk en meget vanskelig kvartfinalemotstander i europaligaen. Manager Jürgen Klopp skal ut mot sin tidligere arbeidsgiver Borussia Dortmund.

Klopp var suksess trener i Dortmund fra 2008 til 2015. Den tyske storklubben møter på sin side engelsk motstand for annen runde på rad. I åttedelsfinalen ble Tottenham ekspedert ut med 5-1- sammenlagt. Nå skal Liverpool forsøke å stoppe Thomas Tuchels mannskap. Den første kampen spilles i Tyskland.

Klopp var neppe spesielt begeistret over trekningen. Før trekningen fant sted, sa han følgende til Merseyside-klubbens nettsider om muligheten for å støte på gamleklubben:

– Hvorfor skulle jeg ønske å møte turneringens sterkeste lag?

Spania

Sevilla har vunnet europaligaen de to siste sesongene og har kurs mot et nytt trofé. Den spanske klubben kan bli den første i historien som vinner UEFA-cupen tre ganger på rad. Skal det skje, må Athletic Bilbao slås ut i en helspansk kvartfinale.

Sevilla, som har vunnet europaligaen hver eneste gang klubben har vært i kvartfinale, slo lekende lett ut sveitsiske Basel i åttedelsfinalen med 3-0 sammenlagt. Bilbao var på sin side ute i et helspansk oppgjør også i forrige runde, der Gary Nevilles Valencia til slutt ble beseiret på bortemål etter sammenlagt 2-2 over to kamper.

– Jeg er ikke fornøyd med denne trekningen, fordi vi ønsket virkelig å unngå et spansk lag, sa Sevilla-direktør Monchi.

– Vi møter et formsterkt lag og må kjempe hele veien for å gå videre, tilføyde han.

Dockal mot Villareal

Tidligere Rosenborg-spiller Borek Dockal scoret et av målene da Sparta Praha slo Lazio 3-0 og sikret seg kvartfinalebillett med 4-1 sammenlagt torsdag. I neste runde skal overraskelseslaget fra den tsjekkiske hovedstaden ut mot spanske Villareal.

Portugisiske Braga møter ukrainske Sjakhtar Donetsk i den siste kvartfinalen.

De første kampene spilles torsdag 7. april. Returoppgjør går en uke senere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus