King-scoring da Bournemouth vant

Joshua King ble matchvinner da Bournemouth slo Newcastle lørdag.
Joshua King ble matchvinner da Bournemouth slo Newcastle lørdag. Foto: Andrew Yates / Reuters

Joshua King ble den store helten da Bournemouth slo Newcastle 3-1 på bortebane og tok et stort steg bort fra bunnstriden. Newcastle-manager Steve McClarens jobb henger i en tynn tråd etter tapet.

Den norske spissen satte inn 2-0-målet etter 70 minutter da han tverrvendte og banket ballen i mål. Det var hans tredje i serien for klubben fra sørkysten.

– Det har vært en fantastisk uke, både for klubben og meg personlig, sa King i et intervju vist på TV 2.

Nordmannen ble far for første gang tidligere i uka, like før laget slo lokalrival Southampton.

– Vi er ikke trygge ennå, det er mange kamper igjen, sa han.

Får McClaren sparken?

Fra før hadde Bournemouth tatt ledelsen gjennom et selvmål av Steven Taylor. King slo innlegget som førte til selvmålet.

Ti minutter før slutt skapte Ayoze Perez ny spenning da han reduserte til 1-2, men på overtid punkterte Charlie Daniels kampen med sin 3-1-scoring.

Hjemmelagets fans har ropt på McClarens avgang allerede, og de ropene blir ikke mindre av tap som mot Bournemouth.

Fantastisk sesong

Laget har nå tre strake tap og ligger nest sist på tabellen med 24 poeng. De har bare poenget opp til Sunderland som ligger på trygg grunn, men Newcastles formsvikt er alarmerende.

For Bournemouth er situasjonen helt motsatt.

De var tippet til å rykke ned av de aller fleste, men har gjort spådommene til skamme med en fantastisk sesong.

Laget ligger på 14.-plass i serien med 35 poeng, og mye skal gå galt dersom de skal blande seg inn i nedrykksstriden.