Arsenal berget poeng med ti mann i derby-thriller

Alexis Sánchez berget 2-2 for Arsenal på White Hart Lane.
Alexis Sánchez berget 2-2 for Arsenal på White Hart Lane. Foto: Paul Childs / Reuters

Aaron Ramsey sendte Arsenal i ledelsen på vakkert vis, men hjemmelaget Tottenham snudde kampen mot byrivalen på eget gress lørdag. Til slutt berget likevel Arsenal 2-2 med ti mann på banen.

Dermed fikk Leicester-manager Claudio Ranieri noe å få smile for. Poengdelingen gjør at Leicester leder den engelske eliteserien to poeng foran Tottenham, men Leicester har også en kamp til gode. Den spilles borte mot Watford senere lørdag. Arsenal er fem poeng bak Leicester, men har også spilt en kamp mer.

– Det var viktig å ta poeng etter to strake tap i serien. Vi gjorde det bra i 1. omgang, men så snudde Tottenham det. Heldigvis kom vi tilbake. Vi viste god karakter, sa Arsenals Aaron Ramsey i et intervju vist på TV 2.

– Vi har fortsatt alt å spille for, det er mange kamper igjen. Vi må bare fortsette å gjøre det vi gjør. Jeg er glad for scoringen min, men jeg hadde vært enda mer fornøyd hvis vi hadde vunnet, sa Tottenhams Harry Kane.

Ti mot elleve

Det ble et skikkelig drama i byderbyet på White Hart Lane lørdag. Ramsey sendte gjestene i ledelsen med en vakker hælflikk etter 39 minutter, men Arsène Wengers mannskap fikk et kraftig skudd for baugen da Francis Coquelin fikk marsjordre etter 55 minutter. Midtbaneterrieren pådro seg sitt andre gule for dagen. Fem minutter etter utvisningen utlignet Toby Alderweireld etter corner, mens Kane sendte vertene i ledelsen to minutter senere. Også denne scoringen var en perle.

Det så tungt ut for gjestene, men etter 74 minutter dukket angrepsstjernen Alexis Sánchez opp i Spurs-boksen. Chileneren avsluttet i bakken og i mål til side for keeper Hugo Lloris. Dermed sto det 2-2, til Arsenal-fansens store lettelse.

Bortelaget ville ha rødt kort (andre gule) på Tottenhams Eric Dier tolv minutter før slutt, men dommer Michael Oliver lot midtbanemannen bli på banen, til gjestenes frustrasjon.

Spurs-dominans

Tottenham tok kontrollen fra start på White Hart Lane, men uten å få nettsus. Harry Kane fikk flere muligheter i startfasen, men spissen klarte ikke å overliste David Ospina i Arsenal-buret. Også Erik Lamela fikk en stor mulighet fra kort hold, men Petr Cech-vikar Ospina reddet igjen.

Det var som ventet et høyt tempo i innledningen. Begge lag lå kompakte defensivt, men til slutt var det altså Arsenal som fikk hull på byllen.

Danny Welbeck og Héctor Bellerín gjorde et godt forarbeid, og Ramsey ekspederte ballen i mål på flott vis fra inne i boksen.

Lagene ga seg ikke før tre nye baller hadde sneket seg inn i nettmaskene. Også etter 2-2 hadde begge lag gode sjanser til å avgjøre, men det endte til slutt med poengdeling.

– Jeg er fornøyd. Det er litt skuffende at Arsenal utlignet, men vi er glade for å beholde forspranget ned til Arsenal (tre poeng), sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter kampen, ifølge BBC.

Arsenal-manager Wenger sa følgende om tittelkampen:

– Vi får se hva som skjer videre denne helgen. Men denne kampen var oppløftende for oss. Klarer vi å gjenskape slike prestasjoner, har vi fortsatt en sjanse, sa franskmannen.