City kjørte over stakkarslige Villa

Sergio Agüero scoret to da City banket Aston Villa.
Sergio Agüero scoret to da City banket Aston Villa. Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Manchester City kom tilbake på vinnersporet da de slo Aston Villa 4-0 lørdag. Seieren kom etter tre strake tap og holder liv i håpet om et nytt gull.

Sergio Agüero (2), Yaya Touré og Raheem Sterling scoret målene for City, samtlige etter pause.

De tre poengene gir et lite håp om at laget skal kunne blande seg inn i tittelkampen igjen, men da er de avhengige av at lagene foran taper poeng i rundene som kommer.

Villa spilte forferdelig etter pause etter en god førsteomgang, og det skal et mirakel til for at laget unngår nedrykk.

De har tre tap på rad, og er elleve poeng fra trygg grunn.

Gikk i oppløsning

City har hatt en katastrofal formdupp i serien siden det ble klart at Pep Guardiola erstatter Manuel Pellegrini etter sesongen, og de første 45 minuttene bar ikke bud om bedring.

Agüero hadde hjemmelagets største sjanse, men maktet ikke å sette ballen bak Brad Guzan.

Tabelljumbo Villa la seg som ventet veldig lavt, men var faktisk nær scoring da Jordan Ayew tvang Joe Hart ut i full strekk etter halvspilt omgang.

Førsteomgangen var oppløftende for hardt prøvede Villa-supportere, men da annen omgang startet gikk lagets spillere nok en gang i oppløsning.

Etter bare et par minutter ble bortelaget fullstendig utspilt etter godt kombinasjonsspill. David Silva leverte ballen til Touré, som satte inn dagens første scoring.

Tilskuerne hadde knapt satt seg før Agüero doblet ledelsen. Et gjennomspill ble avskjæret av Micah Richards, men klareringen hans traff den argentinske måltyven og gikk i mål.

Bommet på straffe

Ti minutter senere punkterte Agüero kampen da han banket inn 3-0 etter at han ble frispilt av Silva.

Villa var knapt over midtstreken, og det ble bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Få minutter etter at Sterling kom inn fra benken bredsiden han inn Citys fjerde etter forferdelig forsvarsspill av gjestene.

Agüero kunne scoret hattrick da han fikk sjansen fra ellevemetersmerket, men forsøket hans traff stolpen.

Resten av kampen foregikk i labert tempo, og Villa var ute av stand til å skape noe særlig trøbbel for et hjemmelag i tredjegir.