DBU vil hente EM i fotball til Norden

Martin Ødegaard kan få oppleve et EM på hjemmebane i løpet av karrieren.
Martin Ødegaard kan få oppleve et EM på hjemmebane i løpet av karrieren. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det danske fotballforbundet (DBU) ønsker å få et EM i fotball for menn til Norden i 2024 eller 2028. Danskene vil ha Norge, Sverige og Finland med på laget.

Det skriver DBU på sitt eget nettsted. DBU-formann Jesper Møller presenterte ideen for sine nordiske kolleger på FIFA-kongressen i Zürich nylig. Fredag har Møller fått DBU-styrets støtte til å jobbe videre med ideen.

– Det stemmer at dette ble diskutert. Det skal utredes i møter i nordisk gruppe. Det er vanskelig å si mer nå på et så tidlig stadium, sier NFFs generalsekretær Kjetil Siem til NTB.

– EM er en av fotballverdenens største begivenheter. Det er fantastisk for alle som elsker fotball, sier Møller til nettstedet.

– Forbundene i Norden har felles verdier på mange områder. Det gjelder også hvordan vi kan arrangere et EM med fokus på frivillighet, bærekraft og trivsel innen fotballen, legger Møller til.

En beslutning kan ventes våren 2017, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus