Meny

Svendsen ny fotballpresident

Terje Svendsen ble søndag valgt til ny president i Norges Fotballforbund. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Terje Svendsen ble som forventet valgt til ny fotballpresident på fotballtinget søndag.

Det nye styret i NFF

Følgende styre i Norges Fotballforbund ble valgt på tinget søndag.

President: Terje Svendsen (Rosenborg BK).

Visepresident bredde: Mette Christiansen (Valdres FK, gjenvalg), visepresident topp: Bjarne Berntsen (Viking FK, gjenvalg).

Styremedlemmer: Eli Arnstad (IL Fram, gjenvalgt), Hans Olav Karde, (Tromsø IL, gjenvalgt), Turid Storhaug (Klepp IL, gjenvalgt), Silje Vaadal (FK Ørn Horten, ny), Leon Aurdal (Aalesund FK, ny).

Svendsen var innstilt av forbundsstyret på forhånd og hadde ingen konkurrenter om presidentjobben. Han kunne dermed ta imot applaus fra salen da han ble valgt til presidentjobben. Han startet med å takke for tingets tillit og la til at han går til presidentjobben med stor ærefrykt og ydmykhet.

– Vi, og da mener jeg vi, har en stor jobb foran oss. Jeg kommer til å bruke de første 100 dagene på å reise rundt og besøke klubber og kretser og jeg håper mitt lederskap skal kjennetegnes ved åpenhet, tydelighet og forutsigbarhet. Samtidig skal jeg klare å leve etter de verdiene forbundet og fotballtinget i dag har bestemt, sa Svendsen fra talerstolen til forsamlingen like etter at han hadde blitt valgt.

59-åringen har tidligere vært styreleder i Rosenborg (2006-2012) samt styreleder i Fotball Media AS (2013-2015). Svendsen er utdannet siviløkonom og med mange års erfaring fra lederstillinger innen bank og finans.

Hallén takket for seg

Avtroppende president Yngve Hallén fikk først noen minutter til å takke forbundsstyret og hadde deretter noen tips til den nye presidenten.

– Du skal ikke som president lese for mye i sosiale medier. Men av og til kan det være du finner noen gullkorn, sa han og fortsatte med en historie om noe han hadde lest i sosiale medier.

– Han sittende fotballpresidenten ser ikke akkurat sportslig ut, men han ser folkelig ut, hadde Hallén lest om seg selv i sosiale medier og la til.

– Og hvis man ser på din ballast og min, så er vi jo ganske like, sa han til latter fra både salen og Svendsen før han la til.

– Jeg har kjent deg lenge som fotballeder og det er en glede å overrekke klubba til Terje Svendsen, vår nye president, avsluttet han til en stående applauderende forsamling.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus