Meny

Blatter: – Jeg er dypt skuffet

Den tidligere FIFA-presidenten kommer med nye, oppsiktsvekkende uttalelser til The New York Times. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sepp Blatter er oppbrakt over at ankekomiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) opprettholdt utestengelsen mot ham.

Det sier sveitseren i et intervju med avisen Aargauer Zeitung fredag.

Blatter ble opprinnelig ilagt åtte års utestengelse fra all fotball som følge av brudd på idrettens etiske regelverk. Nylig var saken oppe i FIFAs ankekomité, der det ble besluttet at utestengelsen skal opprettholdes, men at lengden reduseres til seks år.

Den beslutningen er hovedpersonen sterkt kritisk til.

Oversikt: Sport på TV i helgen

Omstridt utbetaling

– Jeg er dypt skuffet, sier Blatter på spørsmål om hvordan han reagerer på ankekomiteens avgjørelse.

– At av alle ting den uavhengige ankekomiteen, der jeg har mange gamle kamerater, utestenger meg, går hardt inn på meg. Og hvorfor gjør de det? Som følge av en finansiell prosedyre som ikke har noe som helst med etikk å gjøre, tilføyer han.

Bakgrunnen for utestengelsene av Blatter og tidligere UEFA-president Michel Platini er en avtale de to imellom som sikret sistnevnte en utbetaling på ti millioner sveitsiske franc, rundt 17 millioner kroner etter dagens kurs. Pengene skal angivelig ha vært betaling for tjenester Platini utførte for FIFA rundt årtusenskiftet, men ingen har klart å fremlegge dokumentasjon.

Les også:   Demokrati og gigantfrykt holdt Blatter ved makten

– Dårlig spøk

I fredagens intervju kaller Blatter beslutningen om å redusere utestengelsen med to år «en dårlig spøk».

Utestengelsen betyr at Blatter ikke får mulighet til å delta i fredagens ekstraordinære FIFA-kongress i Zürich. Der vil hans etterfølger som president bli valgt.

Blatter hevder mange enkeltmedlemmer og forbund har bedt om hans råd før avstemningen.

– Jeg svarte bare: Stem på hvem dere vil, sier sveitseren, som også bekrefter at han har vært i kontakt med mange av kandidatene den siste tiden.

Nye oppsiktsvekkende uttalelser

Blatter har også latt seg intervjue av The New York Times. Her kommer han med nye oppsiktsvekkende uttalser.

I intervjuet tar Blatter æren for å ha ledet fotballen på en sånn måte at selv terrorister har gikk sporten grønt lys. Blatter forteller også til the Times at han har brukt tiden på å spille karibiske trommer, og at serveringer på amerikanske baseball-stadioner er fantastisk.

Les også:
Advarer mot kostbare valgløfter i FIFA

Hallén: FIFA må velge president fra en ny tid


Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus