Celtic økte til Aberdeen

Toppscorer Leigh Griffiths og Celtic vant komfortabelt mot Inverness på hjemmebane lørdag ettermiddag og leder nå med seks poeng. Foto: Graham Stuart/Reuters/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ronny Deila og Celtic vant komfortabelt 3-0 over Inverness på hjemmebane i den skotske ligaen lørdag.

Seieren betyr at Celtic har vunnet begge de påfølgende seriekampene etter det bitre tapet for tittelutfordrer Aberdeen i begynnelsen av februar. Deilas menn leder nå serien med seks poeng.

De to første målene på Celtic Park lørdag kom med seks minutters mellomrom etter hvilen. Først sendte Gary Mackay-Steven hjemmelaget i ledelsen, før toppscorer Leigh Griffiths doblet via stolpen.

Tre minutter på overtid fastsatte samme mann sluttresultatet til 3-0, spissens 24. scoring i seriesammenheng denne sesongen.

Deila gjorde ingen bytter på laget som slo Ross County forrige helg og Stefan Johansen startet sin 100. kamp for Celtic. 25-åringen ble byttet ut etter 67 minutter.

Celtics neste kamp er borteoppgjøret mot Hamilton fredag 26. februar.