Hull sikret omkamp mot Arsenal

Adama Diomande spilte 90 minutter da Hull klarte 0-0 i FA-cupen borte mot Arsenal. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix.
Adama Diomande spilte 90 minutter da Hull klarte 0-0 i FA-cupen borte mot Arsenal. Foto: John Sibley / Reuters / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Arsenal stilte ikke med alle sine beste spillere og klarte kun 0-0 i 5. runde av FA-cupen hjemme mot Hull. Norske Adama Diomande spilte hele kampen for gjestene.

Spissen kom aldri til de store sjansene i lørdagens oppgjør, men fikk fullføre 90 minutter for klubben fra nivå to i det engelske ligasystemet.

Arsenal var det førende laget og kom til flere gode muligheter, men klarte ikke å omsette sjansene i scoringer. Avslutningene var av for dårlig kvalitet og Hull-målvakt Eldin Jakupovic sto en glimrende kamp. Han ble den store helten.

– Hull forsvarte seg veldig bra. Vi var ikke presise nok i pasningsspillet på siste tredel av banen. Hull-keeperen sto utmerket og holdt dem inne i kampen, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Les også: Blatter: – Du kan ikke kjøpe fotball-VM

Bortelaget hadde lite å by på offensivt, men var svært nære å sende Arsenal ut av cupen noen minutter før slutt. Innbytter Sone Aluko fikk en kjempemulighet alene mot keeper, men avsluttet rett på David Ospina.

Omkamp borte mot Hull var nok ikke det Wenger ønsket seg før kampen. Klubben er inne i et tøft kampprogram der London-laget kjemper om ligagull og avansement mot sterke Barcelona i mesterligaen.

– Hvis vi ikke har skader kan vi takle oppsettet. Jeg tror FA-cupomkamper er en særegenhet for engelske regler og du må respektere det, sa Wenger.

Hull får på sin side en ypperlig mulighet til å slå ut den regjerende mesteren på hjemmebane. Klubben leder for øyeblikket mesterskapsserien

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus