Innbytter Cavani fikset PSG-seier

Edinson Cavani kom inn som innbytter og scoret tirsdag.
Edinson Cavani kom inn som innbytter og scoret tirsdag. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

Paris St. Germain-spissen Edinson Cavani kom inn som innbytter og brukte fire minutter på å avgjøre det første oppgjøret i mesterligaens åttedelsfinale mot Chelsea. PSG leder 2-1 foran returen.

Cavani ble hjemmelagets redningsmann i en meget underholdende kamp i Paris tirsdag. Det sjanserike oppgjøret kun fort inneholdt langt flere mål.

John Obi Mikel og Zlatan Ibrahimovic ble forgrunnsfigurene før pause på Park des Princes. Seks minutter gjensto til hvilen da Mikel ga bort et unødvendig frispark rett utenfor egen 16-meter. Ironisk nok skiftet det påfølgende frisparket fra Zlatan retning i Mikel ytterst i Chelsea-muren og ga 1-0 til hjemmelaget. Belgiske Thibaut Courtois i gjestenes mål var utspilt.

Hamret inn 1-1

Ufortjent var det ikke med PSG-ledelse på det tidspunktet, men Chelsea hadde hatt omgangens så langt største sjanse da Diego Costa upresset fikk avslutte med hodet fra sju meters hold. PSG-keeper Kevin Trapp fikk en hånd på ballen, og slo den i tverrliggeren og ut til hjørnespark for gjestene.

På overtid i omgangen kom likevel utligningen, og plutselig hadde nevnte Mikel hovedrollen foran hjemmelagets mål. Hjørnesparket fra brasilianske Willian havnet hos den tidligere Lyn-spilleren, som iskaldt tok én berøring før han hamret inn 1-1.

Etter pause fikk Diego Costa nærmest umiddelbart en kjempemulighet til å sende Chelsea foran, men PSG-keeper Trapp vant mann-mot-mann-duellen som fulgte.

Deretter handlet mye om keeperen i motsatt ende av banen. Courtois ble testet av både Zlatan, Lucas Moura og Blaise Matuidi, og avverget samtlige forsøk til stor frustrasjon for hjemmefansen i Paris.

Cavani avgjorde

Med et drøyt kvarter igjen å spille sendte PSG-trener Laurent Blanc målfarlige Edinson Cavani på banen. Uruguayaneren brukte bare fire minutter på å sende hjemmelaget foran. Forarbeidet var signert argentinske Angel Di Maria, og avslutningen var det verdensklasse over.

Mot slutten av kampen kunne både Chelsea og PSG scoret. Zlatan Ibrahimovic fikk en kjempesjanse på overtid, men plasserte avslutningen rett i fanget på gjestenes keeper Courtois.

Med 2-1-seier til PSG har begge lag et brukbart utgangspunkt foran returkampen i London.

I den tirsdagskampen i Champions League ble brasilianske Jonas matchvinner for Benfica i siste spilleminutt mot Zenit St. Petersburg. Portugiserne vant dermed 1–0 på hjemmebane.