Celina-saken: Norge må trolig sikre avklaring i vår

Manchester City-spiller Bersant Celina (19) har bestemt seg for å representere Kosovo, og ikke Norge, i framtiden. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix
Manchester City-spiller Bersant Celina (19) har bestemt seg for å representere Kosovo, og ikke Norge, i framtiden. Foto: Andrew Yates / Reuters / NTB scanpix

Kosovos fotballandslag forventer å bli tatt opp som fullverdig medlem i UEFA og FIFA om kort tid. I så fall bør NFF handle raskt hvis de vil at Bersant Celina likevel skal velge Norge.

Manchester City-spiller Celina (19) er den hittil siste profilen som dropper Norge. 19-åringens far, Eduar, har uttalt til VG at sønnen ikke kan bidra for Norge ved å sitte på benk eller tribune, slik han ofte har gjort på det norske U21-landslaget. Derfor har City-talentet sagt at han heller vil spille for Kosovo i framtiden.

Bakgrunn: Hevder Bersant Celina krevde spilletid på landslaget – glipper for Norge

Fra og med januar 2014 fikk Kosovo lov til å spille vennskapskamper av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). I første del av 2016 forventer landet å bli tatt opp som fullverdig FIFA-medlem, ifølge Reuters og Balkan Insight.

Ifølge Reuters er det ventet at Kosovos søknad om fullverdig UEFA-medlemskap går gjennom i mai i år. Neste steg vil da bli fullverdig FIFA-medlemskap. Det europeiske fotballforbundet (UEFA) og FIFA avholder begge sine ordinære kongresser i mai. UEFA i Budapest 3. mai, FIFA i Mexico by 12.-13. mai.

Les også: Fotballekspert: – En problemstilling som kommer til oppstå stadig oftere

– Med FIFAs støtte vil Kosovo kunne spille VM-kvalifisering allerede i september 2016. Kosovo vil kunne legges til i en av de europeiske gruppene, skrev The Guardian i høst.

Kosovo har også blitt invitert til UEFA og FIFAs ekstraordinære kongresser i slutten av februar, opplyser Kosovos fotballforbund på sin egen nettside. Forbundet skriver derimot ikke noe om det kan komme en beslutning om det ønskede medlemskapet allerede da.

Personvernpolicy