Samuelsen skrytes opp i skyene tross straffemiss

Martin Samuelsen storspilte mot West Bromwich, men misset fra krittmerket under straffesparkkonkurransen. Foto: Darren Staples, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Martin Samuelsen (18) herjet og fikk sitt store gjennombrudd mot West Bromwich i FA-cupen onsdag. – Strålende, sa ekspertkommentator Clive Allen om den norske unggutten.

Samuelsen misbrukte et av Peterboroughs skudd i straffesparkkonkurransen. Det gjorde også Lee Angol. Dermed vant WBA 4-3.

Gary Lineker tvitret: – Det er jevnt mellom Samuelsen og Barry Fry (Peterborough-direktør, 70 år) om å bli banens beste.

Kampen var kveldens eneste av betydning i England. Dermed fikk et stort TV-publikum se Samuelsens drivende spill og gode teknikk.

Allen (54) er ingen hvem som helst. Han scoret nær 200 mål på vel 400 kamper på toppnivå i England og Frankrike.

Bakgrunn: Storspill og straffemiss av Samuelsen

Magisk

Under talkSports radioreferat satt lovordene om Samuelsen løst.

– Han er best på banen i 1.-omgangen, uten tvil. Jeg mest imponert over at han aldri ser presset ut eller har dårlig tid i noen situasjoner, sa Allen.

– Han er full av selvtillit og overlegent banens beste så langt, la han til midtveis i 2.- omgangen.

Samuelsen – onsdag også kalt «The magic norwegian» – er West Hams eiendom og leid ut til Peterborough (tredje nivå i England) denne sesongen.

Det lukter Premier League av den norske tenåringen. Der spiller han trolig allerede neste sesong.