Spansk avis: – Real Madrid ble lurt med Ødegaard

Martin Ødegaard har vært Real Madrid-spiller i ett år. Nordmannen er kun 17 år, men kritiske røster har allerede felt sin dom.
Martin Ødegaard har vært Real Madrid-spiller i ett år. Nordmannen er kun 17 år, men kritiske røster har allerede felt sin dom. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den spanske avisen Sport karakteriserer Martin Ødegaard som en av Florentino Pérez' største bomkjøp og spekulerer i at Real Madrid-manageren ble offer for et markedstriks.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Ett år etter at han kom, forblir spørsmålet: Hvorfor signerte Real Madrid Martin Ødegaard? Den unge nordmannen har, foreløpig, vært en av de største floppene Florentino Pérez har hentet. Og det har vært mange, skriver journalist Fernando Baquero.

Han er ikke nådig når han vurderer kjøpet av den norske 17-åringen tolv måneder etter at unggutten byttet ut Strømsgodset og Drammen med Real Madrid.

Nå skal det sies at Sport er en Barcelona-basert avis, og at kritikken i så måte ikke er spesielt overraskende.

Les også: Real-ekspert: – Ødegaard er ikke sterk nok fysisk

Triks?

Videre i artikkelen trekker Baquero linjene tilbake til presentasjonen av Ødegaard, statistikken hans i Castilla (2 målgivende på 21 kamper) og debuten på Santiago Bernabéu som karakteriseres som heller anonym.

– Så langt, fullstendig bortkastet, skriver artikkelforfatteren.

– Sannheten er at Real Madrid er skuffet over ham. Folk mistenker at de har blitt lurt i et triks for å få Ødegaard til en av de største klubbene i verden, skriver Baquero og viser til Ødegaards «turné» gjennom Europa høsten 2014.

– Den eneste som tok agnet var Florentino, som garanterte ham Galactico-status, heter det videre.

Les også: – At Zidane tar over Real Madrid er gode nyheter for Ødegaard

– Madrid ønsker å låne ham ut

Heller ikke i Castilla skal det være topp stemning, hevder Sport. Avisen mener at spillere som Lienhart, Borja Mayoral og Marcos Llorente alle står foran nordmannen i køen for å få sjansen på førstelaget.

– Madrid ønsker å låne ham ut, men ingen vil eksperimentere med en spiller som er så ung og ikke gjør det spesielt bra i Segunda B.

For hva det er verdt hadde Ødegaard en god opplevelse da Castilla tok sin tredje strake seier sist helg. 17-åringen startet oppgjøret og hadde blant annet et skudd i nettveggen. Castilla vant 1-0 over Mensajero.

Les også:

Hevder Ødegaard er i ferd med å miste tålmodigheten

Spansk avis: – Uaktuelt for Real å selge Ødegaard

Personvernpolicy