Meny

NFF vraker endringer i eliteserien

Fotballpresident Yngve Hallén opplyser at det ikke blir endringer i den norske eliteserien. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fotballpresident Yngve Hallén opplyser at NFF dropper forslaget om å kutte antall lag i eliteserien og innføre sluttspill.

– Fotballstyret vil ikke foreslå noen endringer i antall lag eller hvordan fotballen i den øverste divisjonen skal spilles, sier Hallén til Aftenposten.

Endringene om å kutte eliteserien fra 16 til 14 lag, for så å innføre et sluttspill, ble diskutert i styret i Norges Fotballforbund (NFF) torsdag i forrige uke. Hallén mener en av årsakene til at man ikke har lyktes er utålmodighet.

– Det var klare tilbakemeldinger i høringsprosessen som førte til beslutningen. Det er ingen vits å fremme et forslag for fotballtinget som vi vet ikke vil få tilslutning, sier Hallén.

– Det vil ikke bli fremmet noe forslag til fotballtinget på å fortsette prosessen.

Når det gjelder seriesystemet under 1. divisjon, vil det bli lagt fram forslag om å innføre et nytt nivå under 1. divisjon med to avdelinger hver på 14 lag, ifølge Aftenposten. Den nye 2. divisjon kommer til å ha seks regionale avdelinger hver med 14 lag. I dag er det fire avdelinger i 2. divisjon.

Bakgrunnen for forslaget er at det i dag er hele fire lag som rykker ned fra 1. divisjon hver sesong.

Les også: Yngve Hallén tar ikke gjenvalg som fotballpresident

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus