Real og Atlético får overgangsnekt

Real Madrid-trener Zinedine Zidane (t.v.) får ikke registrere nye spillere de to neste overgangsvinduene.
Real Madrid-trener Zinedine Zidane (t.v.) får ikke registrere nye spillere de to neste overgangsvinduene. Foto: Gerard Julien / Afp

De spanske fotballgigantene Real Madrid og Atlético Madrid straffes av FIFA og får ikke signere spillere de to neste overgangsvinduene.

Sanksjonene gjelder ikke nåværende overgangsvindu, men de to påfølgende. Det betyr sommervinduet i 2016, samt januarvinduet i 2017.

«De to klubbene har brutt flere retningslinjer når det gjelder internasjonale overganger og førstegangsregistrering av unge spillere», skriver Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i en pressemelding.

Straffen er tilsvarende den Barcelona fikk i februar i fjor.

Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid for ett år siden er ikke innblandet i saken da FIFAs etterforskere kun har sett nærmere på årene til og med 2014.

I tillegg til overgangsnekten må klubbene betale bøter. Atlético må betale knapt åtte millioner kroner (900.000 sveitserfranc), mens den hvitkledde erkerivalen slipper unna med tre millioner (360.000). Klubbene har fått 90 dager på å rette opp situasjonen for de unge spillerne overtrampene gjelder.

Oversikt: Sport på TV i helgen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus