Celtic mistet seieren på overtid

Ronny Deilas Celtic spilte 2-2 borte mot Hearts søndag.
Ronny Deilas Celtic spilte 2-2 borte mot Hearts søndag. Foto: Graham Stuart / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bare seier var godt nok for Ronny Deila og Celtic borte mot Hearts. Den skotske serielederen ledet to ganger, men en scoring på overtid førte til 2-2 i Edinburgh.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en hardt presset Deila var det kun tre poeng som gjaldt borte mot Hearts. Den skotske serielederen startet friskt, men så gikk mye imot den norske treneren.

Etter 20 minutter måtte Stuart Armstrong byttes ut med skade og bare ti minutter senere måtte midtstopper Dedryck Boyata erstattes av samme grunn.

Inn kom James Forrest og Efe Ambrose. Sistnevnte har vært involvert i flere uheldige baklengsmål denne sesongen. Derfor utløste byttet stor jubel blant hjemmefansen.

– Ser Celtic. De bytter inn Efe Ambrose ... og motstanderens supportere jubler hemningsløst. Ondskapsfullt, skrev fotballeksperten Lars Tjærnås på Twitter.

Les også: Southampton knuste formsterke Arsenal

Heldige

Etter byttene kom Hearts til flere store sjanser, men Craig Gordon vartet opp med gode redninger. Celtic var heldig som ikke havnet under.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre minutter før pause ville Nir Bitton gi sin norske sjef en forsinket julegave. Ut av ingenting kunne Callum McGregor plutselig spille Bitton alene gjennom med målvakt Neil Alexander. Midtbanespilleren var nådeløs da han satte inn 1-0 alene med keeper og Celtic så ut til å gå i garderoben for pausepraten med ledelse, men vertene slo tilbake.

Prince Buaben fikk god tid til å prikke et innlegg på bakerste stolpe. Sam Nicholson kom først på ballen og utlignet til 1-1 på overtid av første omgang til Deilas store fortvilelse.

Les også: Liverpool brøt Leicesters seiersrekke

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Drømmescoring

Annen omgang startet jevnt og tett. Ingen av lagene kom til det store sjansene, men 20 minutter før slutt vartet Tom Rogic opp med en fantastisk scoring.

Ballen endte noe heldig hos den høyreiste midtbanespilleren like utenfor 16-meteren. 23-åringen klemte til og ballen skrudde i motsatt kryss bak Alexander, et herlig treff fra australieren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Målet så lenge ut til å bli den avgjørende, men igjen slo Hearts tilbake på overtid. Et frispark fra 20 meter ble banket i mål av Osman Sow.

Poenget gjør at Celtic leder ligaen med ett poeng på Aberdeen. Den regjerende seriemesteren har en kamp mindre spilt enn ligatoeren.

Søndagens poengtap kan vise seg å bli skjebnesvangert for Deila. Celtic-legenden Chris Sutton skrev lørdag i en kommentar at tap mot Hearts burde bety at nordmannens avgang i klubben. Forrige helg ble det tap for Motherwell.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic og pådro seg et gult kort.

Les også: Van Gaal: – Vi turte ikke spille