Engelsk fotballegende gikk bort

Den engelske fotballegenden Don Howe (t.h.) er død. Han ble 80 år gammel (her fra 1978). Foto: PA (AP Photo / NTB scanpix)
Den engelske fotballegenden Don Howe (t.h.) er død. Han ble 80 år gammel (her fra 1978). Foto: PA (AP Photo / NTB scanpix)

Den anerkjente engelske fotballtreneren og tidligere landslagsspilleren Don Howe er død, 80 år gammel.

Det engelske fotballforbundet (FA) bekreftet fotballprofilens bortgang onsdag.

Howe spilte 23 landskamper for hjemlandet, og var del av det engelske laget som holdt verdensmester Brasil til 0-0 under VM-sluttspillet i Sverige i 1958.

Etter å ha avsluttet en innholdsrik spillerkarriere for West Bromwich (379 kamper) og Arsenal (74 kamper) ble Howe en av Englands mest profilerte trenere. Han var Bertie Mees assistent da Arsenal vant «The Double» i 1971, og i årene som fulgte bidro Howe til å styre London-klubben til tre FA-cupfinaler. Én av dem endte med seier.

Les også: Peter Lundblad er død

Fra 1983 til 1986 var Howe hovedtrener i Arsenal, og to år senere var han Bobby Goulds assistent da Wimbledon sjokkerte Liverpool i FA-cupfinalen.

Howe inngikk også i støtteapparatet rundt det engelske landslaget da Ron Greenwood, Bobby Robson og Terry Venables var landslagssjefer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus