Meny

Svein Bakke er død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Bakke, som var sentral da Sogndal etablerte seg som en toppklubb i fotball, døde onsdag. Han ble 62 år gammel.

Rolf Navarsete, mangeårig leder og spiller i Sogndal, bekrefter dødsfallet overfor Bergens Tidende. Bakke døde brått og uventet.

Bakke spilte for Sogndal fra 1971 til 1990. Han var lagets fremste profil da det i 1976 spilte seg fram til cupfinale som 3.-divisjonslag, og noen år senere rykket opp i øverste divisjon. Han scoret 321 mål på 514 kamper for klubben.

Han var senere sportslig leder og sportsdirektør i klubben. Han var far til Sogndal-trener, tidligere landslagsspiller og englandsproff Eirik Bakke, som sist sesong førte laget tilbake til eliteserien.

– Sammen med Rolf Navarsete var Svein Bakke den som gjorde Sogndal til en moderne toppklubb. Som spiller var han en veldig god offensiv midtbanespiller som scoret mange mål. Han var et flott menneske og en hedersmann, sier Bergens Tidendes mangeårige fotballkommentator Tore Strand. (©NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus