Stolt Solskjær etter gruppeseier

Ole Gunnar Solskjærs Molde vant gruppen sin.
Ole Gunnar Solskjærs Molde vant gruppen sin. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Ole Gunnar Solskjærs Molde vant europaligaens gruppe A etter 1-1 borte mot Ajax torsdag.

– Du må se hele gruppa i sammenheng. Vi har tre kamper på bortebane, hvor vi tar med oss poeng i alle sammen. To seirer og en uavgjort. Og det er uavgjort en måned etter av serien i Norge er ferdig.

– Det er en bragd. Jeg synes guttene har prestert opp mot sitt beste. De har ikke overprestert, med nytt og lært av disse kampene her. Det er imponerende, sa Solskjær til TV 2.

Donny van de Beek headet Ajax foran etter 14 minutter, mens Harmeet Singh utlignet via en motspiller etter knappe halvtimen.

I den andre kampen i gruppen torsdag klarte Ronny Deilas Celtic 1-1 borte mot tyrkiske Fenerbahçe.

Molde vant gruppe med elleve poeng, to mer enn Fenerbahçe. Ajax ble treer med sju poeng, mens Celtic endte sist med tre poeng.

Molde har imponert i europaligaen i høst. Gruppeseieren gjør at MFK er seedet i mandagens trekning.

Van de Beek kunne heade Ajax i føringen etter et flott innlegg fra Ricardo van Rhijn. I duellen skallet lysluggen med Molde-forsvarer Joona Toivio, som måtte byttes ut.

Ampert

Nemanja Gudelj skjøt i tverrligger etter 18 minutter. Avslutningen var nær å gi Ajax 2-0, men i stedet kunne Molde utligne etter en lur cornervariant der innbytter Daniel Berg Hestad smart fant Harmeet Singh, som via et Ajax-bein kunne skyte inn utligningen.

Ajax traff tverrliggeren på da innbytter Anwar El Ghazi forsøkte seg fra skrå vinkel. Mot slutten var Ajax mer og mer frustrerte, og Gudelj ble utvist for to gule kort etter at han felte Mohamed Elyounoussi i siste minutt.

På overtid fikk Moldes Fredrik Gulbrandsen, som er tilbake fra kneskade, gult kort for en stygg takling på Mitchell Dijks.

Uten seier

Celtic var på vei mot sitt fjerde strake tap i europaligaen etter at Lazar Markovic ga tyrkerne ledelsen, men skottene øynet poeng da Diego fikk rødt kort for å sparke Stefan Johansen et kvarter før slutt.

Innbytter Kris Commons headet inn målet som ga Celtic 1-1 i Istanbul.

For første gang gikk Celtic gjennom et gruppespill i europacupsammenheng uten å vinne en eneste kamp.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus