Etterlengtet seier for Mourinhos Chelsea

Jose Mourinhos Chelsea sendte Porto ute av mesterligaen med 2-0-seier på Stamford Bridge onsdag.
Jose Mourinhos Chelsea sendte Porto ute av mesterligaen med 2-0-seier på Stamford Bridge onsdag. Foto: Eddie Keogh / Reuters

Hardtprøvede Chelsea og manager José Mourinho fikk en kraftig opptur med 2-0 over Porto i mesterligaen onsdag. Dermed vant Chelsea gruppen og sendte samtidig Porto ut av turneringen.

José Mourinho og Porto har et spesielt forhold. Det var i den klubben hans trenerkarriere virkelige skjøt fart i 2003-04-sesongen. Han avsluttes med å lede Porto til mesterligatittel, før veien gikk videre til Chelsea, Inter, Real Madrid og tilbake til London-klubben igjen.

Laget fikk en flott start på kampen og fikk god hjelp av gjestene. Porto-stopperen Ivan Marcano virket noe hjelpeløs da han satte ballen i eget mål etter 12 minutter. Porto-målvakt Iker Casillas reddet et skudd fra Diego Costa, og sendte returen rett i ryggen på den uheldige stopperen.

Chelsea-spillerne viste litt av gammel storhet og slapp sjelden til gjestene foran eget mål selv om Porto eide ballen i store deler av kampen.

Det meste gikk Chelseas vei da Willian banket inn 2-0-målet etter 52 minutter på et lavt og hardt skudd nede i hjørnet. Da satt smilene løst på Stamfords ærestribune hvor Chelseas eier Roman Abramovitsj satt.

I den andre kampen mellom Dinamo Kiev og Maccabi Tel Aviv sendte Denis Garmarsj vertene i ledelsen med 1-0 etter 16 minutter. Med det resultatet vant Chelsea gruppe G foran Dinamo Kiev, mens Porto på tredjeplass fortsetter i europaligaen på nyåret.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus