Etterlengtet seier for Mourinhos Chelsea

Jose Mourinhos Chelsea sendte Porto ute av mesterligaen med 2-0-seier på Stamford Bridge onsdag. Foto: Eddie Keogh / Reuters

Hardtprøvede Chelsea og manager José Mourinho fikk en kraftig opptur med 2-0 over Porto i mesterligaen onsdag. Dermed vant Chelsea gruppen og sendte samtidig Porto ut av turneringen.

José Mourinho og Porto har et spesielt forhold. Det var i den klubben hans trenerkarriere virkelige skjøt fart i 2003-04-sesongen. Han avsluttes med å lede Porto til mesterligatittel, før veien gikk videre til Chelsea, Inter, Real Madrid og tilbake til London-klubben igjen.

Laget fikk en flott start på kampen og fikk god hjelp av gjestene. Porto-stopperen Ivan Marcano virket noe hjelpeløs da han satte ballen i eget mål etter 12 minutter. Porto-målvakt Iker Casillas reddet et skudd fra Diego Costa, og sendte returen rett i ryggen på den uheldige stopperen.

Chelsea-spillerne viste litt av gammel storhet og slapp sjelden til gjestene foran eget mål selv om Porto eide ballen i store deler av kampen.

Det meste gikk Chelseas vei da Willian banket inn 2-0-målet etter 52 minutter på et lavt og hardt skudd nede i hjørnet. Da satt smilene løst på Stamfords ærestribune hvor Chelseas eier Roman Abramovitsj satt.

I den andre kampen mellom Dinamo Kiev og Maccabi Tel Aviv sendte Denis Garmarsj vertene i ledelsen med 1-0 etter 16 minutter. Med det resultatet vant Chelsea gruppe G foran Dinamo Kiev, mens Porto på tredjeplass fortsetter i europaligaen på nyåret.