Ferguson frykter Liverpool etter Klopp-ansettelsen

Jürgen Klopp har fått en god start på sin karriere som Liverpool-manager.
Jürgen Klopp har fått en god start på sin karriere som Liverpool-manager. Foto: Lindsey Parnaby / Epa

Tidligere Manchester United-manager Sir Alex Ferguson er redd for at Jürgen Klopps inntreden i Liverpool skal ta dem over United på tabellen.

Den mestvinnende manageren i Premier League-historien har stor sans for Liverpools nye sjef. Nå frykter han at hans argeste rival som United-sjef vil klatre over dem på tabellen.

– Jeg er bekymret fordi den ene tingen United ikke ønsker, er at Liverpool havner over oss, sa Ferguson.

Klopp tok over Liverpool i oktober etter at klubben sparket Brendan Rodgers. Tre uavgjortresultater på de tre første kampene ga ikke full jubel hos Liverpool-fansen, men etter det har det blitt sju seirer på ni kamper.

Hyller Klopp

Liverpool ligger på 7.-plass i Premier League, seks poeng bak fjerdeplasserte Manchester United og ni poeng bak ledende Leicester. Ferguson er full av lovord om den tidligere Borussia Dortmund-treneren.

– Han er en fantastisk personlighet, med de store, hvite tennene som alltid synes.

– Selv i Newcastle da de slapp inn det andre målet, går han over til Steve McClaren (Newcastle-manageren) og gratulerte ham. Det er klasse, det, sa Ferguson.

– Jeg kjenner ham godt fra trenerseminarene. Han kommer til å utgjøre en forskjell i den klubben med sin personlighet, pågangsmot og kunnskap, la han til.

Les også: Liverpools Firmino hylles av Klopp

Forsvarer Mourinho

Ferguson har også sin mening om Chelsea-Manager José Mourinho, som har tapt åtte av de 15 første Premier League-kampene. Lørdag ble det overraskende 0-1-tap hjemme mot lille Bournemouth.

– Det er ikke noe poeng i å sparke en av de beste trenerne noensinne. Han har vunnet mesterligaen to ganger og vunnet serien i alle landene han har vært sjef.

– Det ville vært dumt å gå til det skrittet å sparke ham. Det ville vært dårlig lederskap, sa United-legenden.

Les også:

Ødegaard vraket på ny til Real Madrids mesterligatropp

Vardy ble historisk mot Manchester United

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus