Hareide: – Sjansen er der alltid

Hareide tror på emosjonelt farvel med Malmö mot Real Madrid. Se video.

Tirsdag kveld trener Åge Hareide Malmö for siste gang, og det med selveste Real Madrid som motstander. Nordmannen tror likevel på poeng i Madrid.

Etter kampen mot Real Madrid gir Hareide seg som Malmö-trener etter to år. Han ledet klubben til seriegull og gruppespill i mesterligaen i sin første sesong som sjef. Neste sesong ble en nedtur i serien, men nok en gang ble det mesterligaspill.

I årets gruppespill ligger Malmö sist, men med like mange poeng som Sjakhtar Donetsk. Tar den svenske klubben poeng mot Real Madrid og Sjakhtar taper mot PSG, avanserer den til europaligaens 16-delsfinale.

– Sjansen er der alltid. Til min siste dag tror jeg på en mulighet i fotballen, sier Hareide til det svenske nyhetsbyrået TT om sjanser for poeng mot spanjolene.

Dårlige borte

De to siste sesongene i Europa har gitt Malmö kun to seirer på bortebane. De har kommet i den første kvalifiseringsrunden mot – naturlig nok – svakere motstand.

Totalt har Malmö ni tap og 28 innslupne mål på elleve kamper.

– Nøkkelen blir å være veldig kompakte og sterke defensivt. Jeg har hele tiden sagt at vi må bli bedre på bortebane i Europa. Vi slipper inn for mange mål på bortebane, sier Hareide.

Da lagene møttes i Malmö, vant Real Madrid 2-0 etter to scoringer av Ronaldo.

– Vi skal ikke være naive, og de skal ikke få lov til å score på kontring, sier Malmö-forsvarer Kári Árnason.

Les også: Hareide slutter i Malmö, taus om framtiden

Nøkkelspillere ute

Árnason fikk ikke spille i 0-5-tapet mot Paris Saint-Germain i forrige runde på grunn av suspensjon. Nå er han tilbake, men to andre viktige spillere vil være ute. Kaptein og angriper Markus Rosenberg, samt forsvarer Rasmus Bengtsson, pådro seg gult kort mot PSG og er ute.

Beskjeden om at Hareide gir seg kom en uke før kampen mot Real Madrid. Det skal ikke påvirke spillerne.

– Vi skal gjøre en god innsats og forhåpentligvis ta et poeng. Alt er mulig, og Åge vil gjerne vinne sin siste kamp med Malmö, sier Árnason.

Ingen Ødegaard

Real Madrid-trener Rafael Benitez bekreftet mandag at Martin Ødegaard ikke blir å se i kampen mot Malmö.

– Vi er fornøyde med Ødegaard, men beklager, det er ikke mer plass til unge spillere i morgen – bare Marcos Llorente, sa den spanske manageren på pressekonferansen.

Les også: Ødegaard ikke i Real Madrids mesterligatropp

Flere kilder har hevdet at Ødegaard skulle få sin debut i mesterligaen med tanke på at Real Madrid allerede er videre.

– Han spiller og trener bra, men det er liten plass til de unge siden så mange er på vei tilbake fra skade, sa Benitez.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus