Stoke herjet med Manchester City

Marko Arnautovic (til høyre), Xherdan Shaqiri og Bojan Krkic herjet med Manchester City på lørdag. Her jubler de for 2-0-scoringen etter 15 minutter. Foto: Carl Recine / Reuters

En fabelaktig 1. omgang av Stoke sikret en overraskende 2-0-seier mot serieleder Manchester City lørdag. Marko Arnautovic ble kampens helt med to scoringer.

Målene til Arnautovic kom i løpet av kampens første 15 minutter.

City klarte aldri å riste av seg sjokket og etablere et ordentlig press på hjemmelaget.

– Det var en skuffende start, og vi kom oss aldri etter det. Vi spilte ikke bra i dag. Noen av spillerne kjenner det på grunn av alle kampene vi spiller, men det er ingen unnskyldning, sa keeper Joe Hart ifølge BBC.

Dermed fortsetter den vonde bortetrenden for de lyseblå: Ikke siden 12. september har City vunnet på bortebane i Premier League.

Overrasket

I ekstremt vindfulle Stoke-on-Trent var det hjemmelaget som skapte flest sjanser, også etter at det tok ledelsen 2-0. Arnautovic hadde etter scoringene sine tre gode muligheter til å fullføre et hattrick, men Hart eller stolpen var i veien for østerrikeren.

Bak begge scoringene sto den lille sveitseren Xherdan Shaqiri. 24-åringen driblet seg fri på høyresiden og la inn til Arnautovic, som satte inn 1-0.

Deretter slo han en strålende gjennombruddspasning til Arnautovic, som hadde skåret inn fra sin venstreside. Alene med Hart var han sikker og trillet inn 2-0.

City-stjernene Kevin De Bruyne, Raheem Sterling og David Silva hadde store problemer med å snu kampen i motvinden i 2. omgang.

– Det var en fantastisk forestilling av guttene. Alle leverte på høyt nivå, og derfor vinner vi mot et topplag, konkluderte Stoke-manager Mark Hughes.

– Vi har sett på Manchester Citys siste kamper og sett etter svakheter vi kan utnytte. Vi vet at vi kan finne det hos de beste. Vi fortjente dette, la han til.

Skadeutsatt

Silva fikk sin første start i Premier League siden 3. oktober, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Spiss og svært viktige Sergio Agüero manglet hos City på grunn av skade.

Ellers er det flere viktige spillere som står på skadelisten for Manuel Pellegrinis menn.

– Jeg vil alltid savne viktige navn, men du må spille med spillerne du har. Vi må fortsette med de samme spillerne og vente på en skaderapport, sa Pellegrini.

Snaue 20 minutter før slutt hinket midtbanespiller Fernando av banen for City. Han holdt seg til baksiden av låret, og City måtte avslutte kampen med ti spillere. Det fullførte marerittdagen for Pellegrini, som allerede hadde gjort unna sine tre bytter etter 62 minutter.