Hareide slutter i Malmö, taus om framtiden

Åge Hareide slutter som trener i Malmö, men han sa på en pressekonferanse at han ikke vet om han blir Danmarks nye landslagssjef.

– Det vet jeg ikke nå. Det spørsmålet må du stille til Danmarks fotballforbund. Det er de som kan svare på det, sa Hareide på en pressekonferanse i Malmö.

– Jeg har vært en av tre-fire kandidater. Det ville være en ære å bli spurt, og jeg har vært i samtale med dem for en tid tilbake. Så har de bedt om tid til å sondere det ut, og det er de som sitter på svaret, ikke jeg.

Han kommer til å avslutte tiden i Malmö med mesterligakamp borte mot Real Madrid neste uke.

– Jeg har sagt hele veien at jeg ikke tar beslutning om ny jobb før jeg er ferdig med det, sa Hareide, som etter en treningskamp mot Molde torsdag tar med laget til Sør-Spania for å lade opp til kampen i Madrid.

– Det har vært mange spekulasjoner, og jeg ville gi klubben og spillerne beskjed før vi reiste til Malaga, sa han.

Les også: Hareide: – Vil være en ære å bli dansk landslagssjef

Beskjed

Ifølge en pressemelding på klubbens hjemmeside onsdag har 62-åringen gitt muntlig beskjed om at han ikke kommer til å trene laget neste år.

– Jeg har fått beskjed av Åge om at han ikke kommer til å trene oss neste år. Vi har hatt indikasjoner på dette en stund, så prosessen for å finne en ny hovedtrener er i gang, sier sportssjef Daniel Andersson.

Det betyr at det ble med to suksessrike sesonger som Malmö-trener for Hareide.

– Jeg har hatt fantastisk fine år her, men vi kom i en situasjon hvor vi ikke kvalifiserte oss til europacup neste år. Da må vi på en måte begynne om igjen, og jeg så for meg en treårsperiode for å være tilbake der vi var i fjor, sa Hareide på pressekonferansen.

– Jeg har vært i kontakt med lag som ønsket meg. Noen ville at jeg skulle gå midt i sesongen, men det var ikke aktuelt. Det ville gjøre det vanskelig for Malmö. Nå har de en jobb med å skaffe en erstatter, men det klarer de sikkert helt fint.

Danmark neste?

Hareide er den heteste kandidaten til å ta over jobben som dansk landslagssjef etter at Morten Olsen gikk av etter EM-kvalifiseringen i høst. Selv har sunnmøringen vært ordknapp med tanke på et bytte av beite.

Avisen Sydsvenskan har tidligere skrevet at Hareide og Danmarks fotballforbund (DBU) er enige om at 62-åringen skal ta over fra årsskiftet.

Hareide ledet de lyseblå til ligagull i sin første sesong som sjef og ledet i tillegg laget inn i mesterligaens lukrative gruppespill. I serien ble 2015-sesongen en nedtur, men for annet år på rad har Malmö-fansen fått oppleve mesterligafotball i Skåne.

Totalt har de to mesterligaeventyrene under Hareides ledelse, samt spillersalg, generert mer enn 500 millioner kroner til klubbkassa.

Les også: «Brut­ter'n» inspirert av Malmö

Åge Hareide:

* Alder: 62 (født 23. september 1953 i Hareid)

* Yrke: Fotballtrener

* Tidligere klubber som trener: Molde, Helsingborg (Sverige), Brøndby (Danmark), Rosenborg, Örgryte (Sverige), Viking, Malmö.

* Norsk landslagssjef 2004-2008.

* Klubber som spiller: Hødd, Molde, Manchester City, Norwich.

* Landskamper/mål: 50/5.

* Aktuell: Slutter som trener i svenske Malmö. Det er ventet at nordmannen blir Morten Olsens arvtaker som dansk landslagssjef i fotball.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus