Meny

McKinley etterfølger Bradley på Nadderud

Her er Stabæks nye trener. Se video.

Skotske Billy McKinlay tar over Stabæk etter Bob Bradley. Han er blitt enig om en toårskontrakt.

46 år gamle McKinlay har vært assistenttrener under David Moyes i spanske Real Sociedad. Begge fikk sparken tidligere i måneden.

– Jeg er glad for å være her. Dette blir en god mulighet for meg, og Stabæk er en god klubb. Jeg ser fram til å lede den, sa McKinlay.

– Jeg liker å utvikle spillere og være engasjert i hva som skjer. Jeg ble imponert over spillerne da vi ble presentert for hverandre, sa han.

Stabæk-ledelsen har en stund lett etter en mulig erstatter for Bradley som de lenge har trodd ville forlate klubben.

Derfor kastet klubben seg rundt da Moyes/Kinley måtte gi seg i Real Sociedad. Det var først samtaler med McKinlay i London, før 46-åringen kom til Norge foran cupfinalen, og fikk oppleve norsk fotball på nært hold

McKinlay kommer fra Glasgow og har blant annet spilt for Dundee United, Blackburn, Bradford, Leicester og Fulham i sin aktive karriere. Han fikk med seg 29 landskamper for Skottland fra 1993-98.

Se video øverst i artikkelen.

Han sa han kjenner godt til norske spillere som Tore Pedersen og Lars Bohinen fra sin tid som spiller.

– Vi tror Billy er et spennende valg. Vi tror han vil bli en bra etterfølger til Bob (Bradley), og tror han vil fortsette i den samme stilen.

– Han er en hyggelig og omgjengelig person som liker å snakke med folk. Vi er optimister med tanke på 2016, sa styreleder Espen Moe da skotten ble presentert mandag kveld.

Amerikaneren Bob Bradley hadde to suksessrike sesonger som Stabæk-trener. Han forlot klubben etter sesongslutt til fordel for den franske 2. divisjonsklubben Le Havre.

Derfor satser Stabæk på skotten:

Se hele Stabæks pressekonferanse her:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus