Milner reddet Liverpool-seier

James Milner sendte Liverpool opp i 1-0 da han scoret på straffe mot Swansea søndag. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Straffemål av James Milner sørget for 1-0-seier til Liverpool over Swansea søndag. Jordan Henderson og Daniel Sturridge fikk begge minutter for rødtrøyene etter skadefravær.

Jürgen Klopp har ført Liverpool til seire over lag som Manchester City, Chelsea og Bordeaux siden han overtok som manager i oktober. I tyskerens sjette seriekamp i førersetet kom kampens første farlige øyeblikk seks minutter inn i oppgjøret. Da skled gjestenes Kyle Bartley ballen i egen stolpe da han skulle stoppe et angrep fra Jordon Ibe.

Liverpool presset Swansea gjennom deler av omgangen, men et kompakt Swansea-lag gjorde jobben, og det sto 0-0 til pause.

Gjestene i hvitt fortsatte å ligge lavt i annen omgang, og det skulle en straffe til for at Liverpool klarte å ta ledelsen hjemme på Anfield.

Da traff et skuddforsøk fra Ibe armen til gjestenes Neil Taylor. James Milner gikk fram, og i det 62. minutt sendte den tidligere Manchester City-spilleren hjemmelaget i ledelsen med en straffe høyt i mål.

Det kom flere gode nyheter for Liverpool-fansen to minutter etter målet. Kaptein Jordan Henderson erstattet Roberto Firmino. Midtbanespilleren har vært ute med skade siden august.

Ni minutter senere var det tid for nok et bytte hos rødtrøyene. Skadeforfulgte Daniel Sturridge erstattet Christian Benteke. Det var Sturridges fjerde kamp for sesongen. Sist han spilte i ligaen var mot Everton 4. oktober.

Swansea jaktet utligningen, men det endte til slutt 1-0 i Liverpool.

Det var Klopps andre ligaseier, og de røde fra Merseyside tar steget opp til sjetteplass i serien.